Economia

Empreses gironines amb bon gust

Quaranta-nou firmes de les comarques gironines participen a Alimentaria 2012

Se celebra a Barcelona del 26 al 29 de març i reuneix més de 140.000 professionals

De les 4.000 empreses que reunirà la fira, 500 són catalanes

Un total de quaranta-nou empreses del sector de l'alimentació de les comarques gironines participaran al Saló Internacional de l'Alimentació i Begudes (Fira de Barcelona, del 26 al 29 de març). Les empreses, que aprofiten els milers de visitants a la fira de caràcter biennal per promoure's a l'estranger i fer contactes, presenten les seves novetats en els diferents salons en què es divideix la mostra. En el cas de les firmes gironines, se centren especialment en el saló dels vins i en el dels productes carnis i elaborats.

Dins les càrnies, i a banda de Noel Alimentaria, que es presenta a Innova, també hi ha, entre altres, l'empresa de Joaquim Albertí, La Selva, els especialistes en pernil cuit que assisteixen des de la primera edició a aquesta fira i que enguany porten com a novetat el pernil cuit Gran La Selva, com a gran delicatessen. Girona Foods és un consorci de tres empreses familiars gironines –Caula, Capdevila Germans i Pere Porxas Pairó– que també serà present a Alimentaria. L'empresa Casademont tampoc hi podia faltar, ja que “és un esdeveniment molt important per a la companyia”. L'empresa té previst presentar novetats dins la gamma de fuets. Tampoc hi podien faltar Terfrisa (unió de Frigorífics del Ter i Fridasa) amb la seva gamma de productes.

Empreses dedicades als plats precuinats com ara Cuinats Jotri, de Salt, participen per primer cop a la fira amb tota la seva gamma de cuinats. També és el primer cop de Disseny, Producció i Muntatge de Palamós, que presenta forns de carbó vegetal per a restaurants i que n'és l'únic distribuïdor a les comarques gironines. Metacrilat és també una empresa de les Preses que exposarà els seus productes. I l'empresa Termowash, de Santa Coloma de Farners, que ha desenvolupat una màquina “revolucionària” de rentar plats que “estalvia milers de litres d'aigua a l'any als restaurants”.

Dedicats al món del dolç, a més de Galetes Trias, que es presenta a Innova, Inpanasa,d'Aiguaviva, presenta la nova imatge d'envasat de magdalenes i bescuits.

A Alimentaria també hi serà present l'empresa Comercial Masoliver, que presenta referències noves de les marques Lorenz, Jordans, Kambly, Hermesetas i Remia. Comercial CBG SA, de Ripoll, amb més de 1.200 referències de productes, amplia enguany la gamma d'especialitats delicatessen. Presenta dins del concurs Innoval la pasta batejada com a I Revolucionari de Surgital, una pasta farcida de salsa que provoca un esclat de sensacions quan es menja. A part d'aquest innovador concepte, també presenta un formatge curat, artesanal i marinat amb grappa de la marca Occelli, la nova salsa fresca Naturello, els condiments i salses de Cannamela i les novetats de Gelats Dino, entre altres.

En el pavelló Multiproducte també hi serà present Miquel Alimentació, amb una representació de les 1.600 referències de productes propis: Gourmet, Gourmet Premium, Sabor Español, Sero, Templa, AVPlus, Micaderm i Mical, a més de la família de vins propis, tots amb denominació d'origen. També mostrarà les línies de negoci del grup.

L'empresa Alma de Girona, que hi serà present per primer cop, mostrarà tota la gamma d'infusions, tisanes i tes i les darreres novetats d'infusions de patxaran i Stevia.

Els vins també hi són presents

Aquesta és la segona edició en què diversos cellers hi participen sota el paraigua DO Empordà. És el cas d'Aldea de Buscarós, amb el vi de la collita del 2006 i 2007; Celler Arché Pagès, amb les noves anyades de blancs, rosats i negres; Oliveda, que presenta el nou vi MO; Mas Llunes, amb tota la seva gamma de vins; el Celler Vinyes dels Aspres, amb les seves noves anyades; el Celler Martín Faixo, amb tots els seus vins i dolços, com el reserva Cadac 2006, Sota Els Àngels i Vinyes dels Aspres. De la mateixa DO també hi serà La Vinyeta, que presentarà entre altres el Puntiapart 2010. El celler Espelt, de Vilajuïga, tindrà dos estands, un de dedicat als vins i l'altre, a l'oli, on es presentarà la seva gran novetat: l'oli fet amb arbequina i argudell, la varietat d'oliva típica de l'Empordà. També hi va per primer cop Alregi, empresa de Vilamalla que es dedica a la importació, i Orowines, que també es dedica a la comercialització de vins de tot l'Estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.