Economia

judicial

Un banc ha de tornar els diners d'unes preferents

El jutjat de primera instància número 3 de Girona ha declarat nul un contracte de compra de participacions preferents i ha condemnat l'entitat financera, Catalunya Caixa (Catalunya Banc, SA) a tornar a una clienta els 6.000 euros que, “sense ser-ne conscient”, havia invertit en aquest producte financer. Aquesta és la primera sentència dictada a Catalunya i la segona a l'Estat, sobre participacions preferents emeses per una entitat financera espanyola.

En la sentència, el jutge Gonzalo Ferrer estima la demanda interposada per l'afectada, perquè entén que hi va haver un error en el consentiment de la clienta en el moment de subscriure el contracte de compra de les participacions.

Els advocats de l'afectada, Antoni Blanch i Andrés Ruiz, van explicar que la seva clienta va contractar les participacions preferents el 2010 “guiada per les convincents recomanacions d'un treballador d'una sucursal de Catalunya Caixa de Girona. El treballador li va presentar les participacions com un producte semblant a un dipòsit a termini fix, amb capital i interessos garantits i amb liquiditat immediata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.