Economia

empresa

La família Raventós compra les caves Mont-Ferrant i les mantindrà a Blanes

Els nous amos es comprometen a no moure'n la producció

Presenten un ERO que afecta gairebé tota la plantilla, però esperen una afectació menor

Les caves Mont-Ferrant, una de les insígnies de Blanes, ha canviat de mans. I a la ciutat s'ha escampat la por que puguin marxar-ne. La família Raventós, nous propietaris, però, asseguren que la voluntat és mantenir-se a Blanes.

Al mes de juliol, els Raventós, una família fortament lligada al món dels vins i les caves, va comprar a Agrolimen Mont-Ferrant. I aquesta mateixa setmana han iniciat un procés de valoració de la situació i de com fer front al futur. O en paraules de Ramon Raventós, copropietari: “Ordenació i modernització de mecanismes, producció i maneres de fer.” Tot amb la voluntat de mantenir les caves obertes a Blanes. “No tenim intenció de treure la producció de Blanes”, va assegurar Raventós, que hi va afegir: “Hem demanat al consell regulador continuar l'activitat a Blanes.”

Aquesta reordenació implicarà una “reestructuració profunda que estem discutint amb els empleats”, que es fa, segons els nous amos, amb diàleg amb la plantilla. Raventós va assegurar que les caves Mont-Ferrant eren antiquades. “Fa molts anys que no es renovava, feia molts anys que treballaven de la mateixa manera”, va assegurar.

La nova propietat ha presentat un ERO que afecta gairebé tota la plantilla. Tot i això, els nous responsables de les caves van assegurar que això no vol dir que s'hagi d'acomiadar tothom. Raventós va explicar que en el procés de diàleg iniciat aquesta setmana estan mirant com es poden recol·locar els treballadors, sempre amb l'objectiu d'aconseguir “una més gran eficiència i ser més moderns per fer grans vins i arribar bé al mercat”. S'està preguntant als treballadors quines feines es veurien amb cor de fer. Tot i això, Raventós va avançar que és “molt probable” que s'acabin fent acomiadaments, tot i que és aviat per determinar-ne la quantitat.

Els nous amos defensen la història i el prestigi de la cava blanenca, la més antiga de Catalunya. Els Raventós també tenen Caves Parxet, Marquès d'Alella o Portal Montsant.

LA FRASE

No tenim intenció de treure la producció de Mont-Ferrant de Blanes
Ramon Raventós
nou copropietari de caves mont-ferrant

Preocupació a Blanes

L'Ajuntament de Blanes –govern i oposició– està molt preocupat pel futur de les caves Mont-Ferrant. Recentment, tots els partits polítics s'han reunit per abordar la situació. “Mostrem la preocupació pel desarrelament d'aquesta empresa de Blanes; ens preocupa molt”, va assegurar l'alcalde, Josep Marigó, que hi va afegir la preocupació pels “treballadors i les seves famílies”. L'alcalde va remarcar la importància d'aquestes caves a la ciutat. “Per a Blanes, la nostra història i la nostra cultura, és una empresa important”, va dir. La possibilitat que tanqui o es traslladi, segons Marigó, per al poble “és molt dura”. El batlle s'ha posat en contacte amb els propietaris per concertar una entrevista per esvair dubtes sobre les intencions que tenen per al futur de l'empresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.