Economia

Un telèfon per firmar

L'‘startup' catalana Signaturit desenvolupa una solució de firma electrònica al mòbil amb validesa legal

La companyia participa a l'acceleradora de negocis més prestigiosa d'Europa, després de ser triada entre més de 700 aspirants

Signaturit, l'startup de Barcelona que forma part de la incubadura Incubio, ha desenvolupat una solució que ofereix una forma fàcil i segura de firmar documents des del telèfon mòbil, amb validesa legal i sense necessitat d'instal·lar aplicacions addicionals. El funcionament és senzill: s'obre el gestor de correu electrònic habitual, s'adjunta el PDF a firmar i a la direcció del destinatari s'afegeix “.signatur.it”. Amb això s'activa l'aplicació i ja es pot procedir a firmar amb el dit des de l'smartphone o fins i tot des de l'ordinador.

D'aquesta manera, en qualsevol moment i des de qualsevol lloc es poden firmar contractes de venda i arrendament, factures, formularis escolars o comunicats, entre d'altres. Juan Zamora, CEO de Signaturit, explica que la solució que han desenvolupat “compleix amb els requisits de seguretat més exigents de la Unió Europea sobre firmes electròniques: està vinculada al firmant de manera única, permet la identificació del firmant i qualsevol canvi posterior és detectable”.

La solució de Signaturit es comercialitza amb diferents modalitats, des d'una subscripció de 15 euros al mes per firmar digitalment un número il·limitat de documents fins a pagaments en funció dels usos. A més, existeix la possibilitat d'utilitzar Signaturit de forma gratuïta per firmar cinc documents al mes.

En aquests moments, l'startup catalana participa a Startupbootcamp, l'acceleradora de negocis més prestigiosa d'Europa, amb l'objectiu de consolidar-se i iniciar la seva expansió internacional. Signaturit va ser triada entre les més de 700 startups de més de 70 països que hi van optar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia