Economia

La compravenda de pisos a l'abril creix un 2,8%

La compravenda d'habitatges a la demarcació de Girona ha augmentat un 2,8% el mes d'abril respecte al mateix mes de l'any passat. Concretament, i segons dades difoses ahir per l'Instituto Nacional de Estadística (INE), es van comprar 535 habitatges, mentre que l'abril del 2014 se n'havien comprat 520. En tots dos casos, però, es manté que la majoria dels habitatges comprats són de segona mà. Concretament, hi va haver 437 operacions de compravenda d'habitatges de segona mà, mentre que només 98 eren nous un 50% menys–. Pel que fa al règim, la majoria, 509, eren habitatges lliures i només 26 eren habitatges protegits. En el conjunt de Catalunya, la compravenda d'habitatges va augmentar un 13% durant el mes d'abril respecte del mateix mes del 2014, amb un total de 4.219 operacions, però representen també una caiguda d'un 2,65% respecte al març i suposa la xifra més baixa d'aquest any.

D'altra banda, el portal per a la recerca d'habitatge, Habitaclia, calcula que el prototip d'habitatge en venda a la demarcació de Girona té una mitjana de 89 metres quadrats i un preu mitjà de 161.000 euros. El de lloguer té una mitjana de 84 metres quadrats i un preu mitjà de 560 euros. Com a exemple, en el cas de Lloret de Mar, el prototip d'habitatge en venda té una mitjana de 67 metres quadrats i un preu mitjà de 152.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia