Economia

turisme

Més temps d'oci nocturn per Setmana Santa

La Generalitat permet per primer cop que bars i restaurants de 23 municipis gironins tanquin a les 3.30 h

Les discoteques de 5 localitats tancaran a les 7

Els establiments d'oci nocturn de diverses poblacions turístiques gironines podran tancar més tard per Setmana Santa. Per primer cop, la Generalitat fa ús d'una normativa del 1989 que permet ampliar horaris d'aquests locals en períodes de gran afluència de visitants. Una decisió que arriba després de sis anys de reclamacions de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm).

Tot i això, la petició s'ha acceptat només en part. Els bars, bars musicals, restaurants i bars restaurant podran tancar mitja hora més tard des de demà i fins dilluns. És a dir, a les 3.30 hores. La resolució afecta 67 poblacions catalanes, 23 de gironines: Begur, Girona, Blanes, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Castelló d'Empúries, l'Escala, Lloret, Palamós, el Port de la Selva, Palafrugell, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Llançà, Roses, Camprodon, Cadaqués, Torroella de Montgrí, Tossa, Figueres, la Jonquera, Olot i Banyoles. Els cafès teatre i cafès concert continuaran tancant a les 5 (s'havia demanat una hora més) i les discoteques, a les 6 (es volia que fos a les 7). Hi ha l'excepció de Girona, Castell-Platja d'Aro, Castelló, la Jonquera i Puigcerdà, els Ajuntaments dels quals permeten les discoteques tancar a les 7 i als bars i restaurants, a les 4.

“Era una normativa d'aparador”

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, va expressar la seva satisfacció per la decisió de la Generalitat. “Per primer cop en 22 anys es fa ús d'aquesta norma, de la qual només n'havia gaudit Salou durant uns estius. Era una normativa d'aparador”, va dir. Tot i això, Fecasarm no ha aconseguit totes les seves reivindicacions. La petició al govern català era pel període de Setmana Santa i l'estiu i finalment només s'ha acceptat aquest primer període de vacances i acotat a certs locals (bars, restaurants, bars musicals i bars restaurant). Amb vista a l'estiu, Fecasarm té l'esperança que totes les activitats d'oci nocturn es vegin beneficiades per l'ampliació horària. Al seu parer, discoteques i sales de ball haurien de tancar totes les nits d'estiu a les 6, i no només els caps de setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.