Societat

badalona

Entitats i polítics clamen contra les retallades

Diferents col·lectius més ICV-EUiA presenten la plataforma Badalona es Mou en Defensa dels Serveis Públics, el mateix dia que 200 treballadors d'hospitals de la comarca es manifesten

Amb el nom de Badalona es Mou en Defensa dels Serveis Públics, diferents entitats locals més el grup d'ICV-EUiA han constituït una plataforma que vol vetllar perquè les retallades del govern de la Generalitat no afectin serveis bàsics per a la població, com són la sanitat i l'educació. El nou col·lectiu es va presentar ahir als mitjans de comunicació, a la seu de la FAVB, i entre els impulsors hi ha Iniciativa (és, de fet, qui va convocar dilluns la resta de membres amb intenció de constituir la plataforma), la FAVB, els sindicats UGT, CCOO i PSU, la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Badalona, la junta de personal de Can Ruti, els representants dels treballadors de BSA i la plataforma Badalona es Mou, que representa el sector de l'educació.

La voluntat és ampliar la plataforma amb moltes més entitats i partits polítics. Amb aquest fi s'han enviat desenes de convocatòries en què s'insta diferents col·lectius a assistir a la reunió que s'ha programat el dia 27 d'abril, a la FAVB, i allà adherir-se al moviment. Tot i que s'espera que de la trobada de la setmana vinent surti un calendari d'actes de protesta, els creadors de la plataforma ja han convocat una concentració a la plaça de la Vila de Badalona per al dia 2 de maig (18.00 h). Es farà coincidir amb la celebració del darrer ple municipal del mandat. A la sala de plens, dos representants de la plataforma llegiran dues mocions, una en defensa de la sanitat pública i l'altra, de l'ensenyament públic. La plataforma insta tots els badalonins a assistir a la concentració de Barcelona, el 14 de maig.

Ahir, els representants dels centres públics d'ensenyament i de Badalona Serveis Assistencials van alertar que les retallades “ja es comencen a percebre”, en forma, per exemple, de “no substitució del personal o d'imminent acomiadament del personal eventual”. En el cas del BSA “es calcula que 200 persones es poden quedar sense feina”.

Els impulsors de la plataforma van incidir en “les diferències que les polítiques de CiU creen entre els rics i els pobres, entre els que es poden pagar els serveis privats i els que no poden”. “Ha arribat l'hora de dir prou i de sortir al carrer”, es va sentir en múltiples ocasions.

De moment, ICV-EUiA és l'única força política que forma part de la plataforma però Carles Sagués va restar transcendència a aquest fet: “Hi som perquè fa temps que ens estem mobilitzant però tan de bo s'hi sumin tots els altres partits de Badalona”.

LA FRASE

Lluitarem tant com calgui per evitar que es retallin drets a les persones més necessitades
m
Manuel López
president de la favb

Primer tall de vies per protestes

Després de celebrar unes quantes protestes contra les retallades sense causar talls viaris, perquè es va realitzar a l'entorn de cada hospital, ahir va arribar la primera d'aquestes manifestacions amb conseqüències per al trànsit urbà. La van protagonitzar tallant durant una hora l'avinguda Martí Pujol prop de 200 persones, la majoria personal sanitari –sense el suport explícit del sindicats– de l'hospital municipal de Badalona, del de Can Ruti, del de l'Esperit Sant de Santa Coloma, i de l'Institut Guttmann. En marxa fins arribar a la plaça de la Vila de Badalona, els manifestants van cantar proclames contra els responsables del Departament de Salut i contra el president Mas, a més d'instar als ciutadans que passaven per allà a unir-se a la marxa al crit “d'usuaris som tots”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.