Cultura

Ana María Matute, Premi Cervantes 2010, assegura que “qui no inventa, no viu”

L'escriptora barcelonina ha reivindicat el conte com a gènere literari

Ha expressat la seva “alegria, emoció i felicitat a tots els qui han fet possible aquest somni”

L'escriptora Ana María Matute, Premi Cervantes 2010, ha assegurat durant la cerimònia d'entrega del guardó que “qui no inventa, no viu”, en referència a la cita de San Juan de la Cruz “qui no estima, està mort”.

Durant la seva intervenció, l'escriptora barcelonina ha fet un repàs a la seva trajectòria i a alguns personatges de les seves històries i ha reivindicat el conte com un “gènere respectat per la literatura”.

Matute també ha expressat la seva “alegria, emoció i felicitat a tots els qui han fet possible aquest somni” i que recull el premi com el “reconeixement, ja que no un mèrit, a la voluntat i amor”, amb què s'ha dedicat a la literatura.

Matute, de 85 anys, ha rememorat com quan era nena se sentia “diferent” a la resta d'infants i que era tartamuda, “més per por que per defecte físic”.

“La prova d'això és que el tartamudeig va desaparèixer durant els bombardejos”, ha comentat.

La cerimònia ha comptat amb la presència dels reis Joan Carles I i Sofia, del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.