Cultura

Destral esmolada

Titot, irònic, exalça Jiménez Losantos com a “heroi nacional dels Països Catalans” en el retorn de Brams

“Sou, Federico, gran entre els grans, heroi nacional dels Països Catalans. Sense vós segur que no seríem tants.” Podria ser La Trinca... però no. És Titot. que en un registre irònic no gaire habitual en Brams, agraeix la feina feta al “gran referent del medi radiofònic i demòcrata il·lustrat”. “Havia de quedar clar que hem estat sis anys esmolant la destral –afirma Titot–. No volíem que ningú pogués dir que Brams tornàvem... metafòrics.” Després de l'èxit de la gira de retorn de l'any passat, els berguedans publiquen Oferta de diàleg (Música Global). Sense sorpreses. “Era absurd reinventar Brams a hores d'ara –admet Titot–. Els invents ja els hem fet fora del grup. Quan fa uns dies vam veure que la gent deia que les cançons d'aquest disc eren ‘100% Brams', vam donar, per tant, el nostre objectiu per acomplert.”

A banda d'Inauguració, la cançó dedicada a Losantos, el nou disc de Brams inclou altres clatellades. A Cançó pirata somali, Titot canta: “Com la guàrdia costanera, si pescar no se'ns permet, hem canviat l'ham i la canya per l'AK-47.” “Ens diuen qui són els bons i qui són els dolents... i ens ho creiem –justifica–, i a partir d'aquí posem banyes i cua als dolents i els blasfemem de valent.”

Entre la dotzena de cançons del disc hi ha un tema inspirat en les consultes per la independència (en què Titot, que aviat podria ser regidor de l'Ajuntament de Berga si la CUP obté tres regidors, va participar activament) i una “oferta de diàleg” a l'Estat espanyol. “Són l'inici de dotze converses, no dotze sentències.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.