Política

Lampedusa rep 1.356 nous refugiats libis

La població líbia continua fugint, per terra i per mar, del conflicte bèl·lic

Tres embarcacions amb 347, 400 i 609 refugiats, respectivament, procedents de Líbia van arribar ahir a l'illa italiana de Lampedusa després de ser socorregudes per les patrulles de la guàrdia costanera i de la policia. L'última barca que va arribar a Lampedusa transportava 609 persones, entre les quals hi havia 41 dones, (quatre d'embarassades) i set menors. En el vaixell dels 347 refugiats viatjaven 27 dones i un menor.

Aquest és el sisè desembarcament que té lloc a les costes italianes en poques hores amb persones que continuen fugint, tant per mar com pels passos fronterers amb Tunísia, del nord de l'Àfrica des que van esclatar les revoltes als països àrabs. El nombre de refugiats que hi ha ara a la costa italiana és de 1.856, majoritàriament libis.

Paral·lelament, un contingent de 500 immigrants nord-africans van arribar abans-d'ahir a Itàlia a bord de tres barques, dues de les quals anaven cap a Lampedusa i la tercera, a la localitat de Pantelleria, al sud-oest de Sicília.

Una d'aquestes embarcacions, que transportava 247 refugiats libis, va ser interceptada a 50 milles de Lampedusa, quan estava a punt de naufragar. Els refugiats, entre els quals hi havia setze dones i cinc nens, van ser traslladats al centre d'acollida de l'illa, on hi ha 300 refugiats més en espera de ser repatriats. Poc després, va arribar una barca a Lampedusa amb 175 libis i una segona embarcació amb 55 tunisians més a poques milles de Pantelleria.

L'OTAN llança més atacs al feu de Gaddafi

L'OTAN va llançar ahir nous atacs a la zona de la residència del dirigent libi Muammar al-Gaddafi a Trípoli, després que els líders de les vuit primeres economies mundials acordessin, en la cimera que va concloure divendres a Deauville, intensificar la intervenció militar i tornessin a exigir al dirigent libi que abandoni el poder. Una forta explosió va sacsejar ahir la capital líbia. Una columna de fum blanc es va aixecar sobre la zona de la residència de Gaddafi, objectiu des de fa quatre dies de bombardejos intensius. Així mateix, es van produir dues explosions més en aquesta zona, en la qual l'OTAN havia detectat un centre de comandament i de control.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.