Economia

El Corte Inglés manté el volum de facturació malgrat la crisi

Tanca l'exercici amb un benefici de 319 milions d'euros, un 13,5% menys, però la xifra de negoci creix fins als 16.413

El sector pateix la caiguda del consum estatal, però el grup encara lidera els grans magatzems europeus

“Tot i que les dificultats del mercat continuen, sabem com donar-hi resposta.” El president d'El Corte Inglés, Isidoro Álvarez, va començar ahir així el seu discurs en la junta anual d'accionistes a Madrid, tot fent referència a un exercici “marcat per l'atonia de l'activitat econòmica” en un entorn amb un “estancament” del consum familiar i els problemes en el comerç minorista, tendència que Álvarez creu que s'ha mantingut en aquest 2011.

Amb tot, el grup de distribució va aconseguir completar l'exercici –el tanca el 28 de febrer– amb un benefici net de 319,4 milions d'euros (un 13.5% menys que l'any anterior per la guerra en els marges comercials) i una xifra de negoci de més de 16.413 milions, que representa un increment del 0,3%. L'evolució del benefici, segons el president, ha estat condicionada per la situació econòmica general i pel seu impacte en el sector de la distribució, molt perjudicat pel descens del consum intern, tot i que El Corte Inglés continua sent el líder europeu entre els principals grans magatzems i el tercer del món, rere Sears i Macy's.

Álvarez va destacar, com a indicador de la bona salut del grup, el “manteniment” de tots els llocs de treball i, fins i tot, el creixement fins a 102.700 empleats –el 91% amb contracte fix–, amb 1.147 més que un any enrere, dels quals gairebé la meitat corresponen al nou centre de Tarragona, inaugurat l'octubre de l'any passat i que va arribar a rebre 22.000 currículums tant de Catalunya com de l'Estat espanyol.

Les inversions se centren en dos nous grans magatzems

Els 1.015 milions destinats gairebé igualen la xifra del 2009
Tarragona esdevé el vuitè gran centre català
J.T

Un dels indicadors que aporten pistes sobre la situació d'una empresa és el seu ritme inversor. En la junta d'ahir, el president d'El Corte Inglés, Isidoro Álvarez, va deixar clar que “tot i les dificultats del mercat” el grup aposta per aquest capítol. La companyia va invertir en el darrer exercici 1.015 milions d'euros, lluny de la forquilla d'entre 1.600 i 1.800 milions del trienni previ a la crisi, però gairebé igual que la xifra del 2009, que va ser de 1.071 milions. Segons fonts del grup, la majoria s'han destinat a construir grans magatzems, així com centres Hipercor i Bricor. De fet, durant l'any fiscal, fins al 28 de febrer del 2011, El Corte Inglés ha inaugurat dos grans magatzems –tot i les nombroses línies de negoci, continuen sent la joia de la corona del grup– a Tarragona –el vuitè ja a Catalunya, amb els cinc de Barcelona, el de Sabadell i el de Cornellà de Llobregat– i a la localitat andalusa d'El Ejido.

El grup té 81 grans magatzems a tot l'Estat i dos a Portugal, que representen el 58,6% del seu volum de negoci. La internacionalització continua sent, doncs, el repte d'El Corte Inglés, que fa dos anys veia com tancava la cadena nord-americana Harris-Gottschalks, de la qual tenia el 16% d'accions.

LA XIFRA

83
grans magatzems
té El Corte Inglés (dos a Portugal), a més de 74 Sfera, 39 Hipercor, 88 Supercor i 187 Opencor.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.