Necrològiques

Pare Josep Liñán i Pla

Exprovincial de l'Escola Pia de Catalunya

Ha mort als 89 anys l'escolapi P. Josep Liñán i Pla. Nascut a Balaguer, va ingressar a l'Escola Pia, en la qual va tenir diferents responsabilitats al llarg de molts anys. Rector del Col·legi de Santa Anna de Mataró (1958-1961), després va ser provincial de l'Escola Pia de Catalunya en dos períodes seguits de tres anys cadascun, secretari provincial, vicari provincial de Mèxic (des d'on va fer alguna visita a Cuba) i rector de l'Escola Teologal de Joves a Salamanca. S'havia dedicat els darrers anys a l'Escola de Pares, en la revista de la qual col·laborava regularment.

Sacerdot cordial, proper, intel·ligent i actiu, arreu va dur a terme la seva activat amb tremp, generositat, obertura de mires, i al servei de l'orde, de l'educació i del país. En la seva estada a Mataró, on el vaig conèixer, recordo que ens va dirigir una obra de teatre, de tema bíblic, en català. Els assajos els feien al seu despatx, on, a més, atenia visites i consultes. En altres moments el vaig anar trobant i sempre tenia unes bones paraules d'ànim i de realisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a