Política

Arenys de Munt s'uneix a treballar per la independència

Arenys de Munt, que és el municipi bressol de les consultes sobre l'autodeterminació de Catalunya, s'ha adherit a la moció per donar suport a la creació de l'Associació de Municipis per la Independència. La proposta, que ha sorgit dels ajuntaments de Port de la Selva i Vic, pretén aconseguir el màxim d'adhesions dels consistoris per treballar des d'aquestes àmbit municipal per avançar i aconseguir que Catalunya tingui un estat propi. Arenys de Munt ja es va adherir a la campanya dels municipis moralment exclosos de la Constitució Espanyola que va aglutinar un centenar de pobles de tot Catalunya.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis (CUP), creu que els ajuntaments també poden treballar i fer-se sentir tal com han fet fins ara els milers de ciutadans que han expressat el seu vot a favor de l'autodeterminació en les consultes que s'han portat a terme a 554 municipis catalans. Ximenis va destacar en el ple els beneficis econòmics que representaria aconseguir la independència, tot responent al regidor del PP, Ramon Planas, que va qüestionar el cost per l'Ajuntament de formar part de la futura associació. La moció va ser aprovada pel govern de la CUP i CiU i va tenir el suport d'ERC, mentre que el PSC es va abstenir i el PP va votar-hi en contra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.