cultura

Marian Vayreda il·lustrat

L'editorial Comanegra fa una edició d'alta qualitat d'‘El conte del xai perdut'

El conte exposa valors vigents en l'actualitat a partir d'un llenguatge ple d'irona

L'editorial Comanegra presenta el 15 d'octubre (19.30 h a Can Trincheria) una versió del conte El conte del xai perdut del novel·lista Marian Vayreda en format de conte il·lustrat i de molta qualitat, en el qual aquesta editorial és especialista. El seu director, Joan Sala, explica que el conte exposa uns valors vigents encara en l'actualitat, a partir d'un llenguatge ple d'irona, la qual cosa es reforça amb il·lustracions impactants.

L'escriptora Judith Ferrer ha estat l'encarregada d'adaptar el text per fer-lo comprensible als lectors d'ara, mantenint-se fidel al text original. També, ha buscat que el llenguatge sigui adient per a lectors de totes les edats. En aquest sentit, al final, hi ha un glossari per comprendre les formes garrotxines de determinades paraules. Les il·lustracions són de l'olotí Jaume Vilanova, que també ha apostat per estils gràfics d'actualitat amb l'objectiu que la història i els personatges siguin versemblants per al lector d'avui dia. De fet, una exposició d'il·lustracions que va fer sobre aquest conte, l'any 2004 a Can Trincheria ha estat l'origen del conte que es presenta a mitjan aquest mes d'octubre.

Sala ha volgut remarcar la voluntat que el conte hagi estat una producció cent per cent garrotxina. Així, la maquetació l'ha dut a terme l'olotí Lluc Llobell, i l'edició i la impressió ha anat a càrrec de la Impremta Aubert, de Sant Joan les Fonts.

Un grup experimentat en el sector de l'edició, la gestió empresarial i la producció acadèmica va fundar l'editorial Comanegra l'any 2006, amb l'objectiu d'editar obres culturals i divulgatives en l'àmbit dels Països Catalans. Sempre ha prioritzat els valors del producte per sobre de la quantitat, i ha apostat per obres de qualitat, de perfil cultural i d'un alt potencial de difusió.

Comanegra ha publicat Jardins de parets seques. Recordant Josep Pla, de Ramon Sala i Domènec Moli; Cuina catalana de veritat, Cuina del vi, i Cuina catalana amb la quitxalla, de Pere Sans; Un món de mares, de Marta Gómez i Carla Nazareth; El bomber de Lilliputia, de Fred Bernard i François Roca; Els veïns del carrer Quisap, de Cristina Zafra; Llums i ombres, amb fotografies de Josep Herrera i textos del filòsof Arnau Puig, i La llei del mirall, de Yoshinori Noguchi, entre altres títols, i també Guies de conversa Comanegra, de diversos autors i Delito de silencio, de Federico Mayor Zaragoza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.