Societat

Barcelonès

Veïns de la Mina acorden protestar al carrer

Els veïns del carrer Venus de Sant Adrià de Besòs, a la Mina, que tenen els pisos afectats per un pla de transformació, no volen pagar pel nou pis on els reallotjaran. “Volem pagar una quota que es pugui pagar, però el que ens reclamen és inassumible”, diu Paqui Jiménez, portaveu dels veïns. L'administració els demana 34.000 euros, però ells exigeixen un canvi de pis per pis, és a dir, deixar l'habitatge vell a canvi del nou. “La gent no es pot hipotecar, la majoria cobren el PIRMI o pensions no contributives”, es lamenta Jiménez.

Per protestar per aquesta situació, que s'està allargant diversos anys, els veïns han convocat una manifestació pel dilluns 24 d'octubre a la plaça de la Vila. Hi ha gairebé 300 famílies afectades.

Gregorio Belmonte, regidor de Sant Adrià i vicepresident de la comissió executiva del Consorci de la Mina, qualifica la situació dels veïns de “neguit comprensible”. Recorda que des del 2002, quan es va aprovar el pla de transformació, “queda clar que els veïns han de pagar”. Ara bé, assegura que treballen per trobar una solució de “reallotjament que no els condemni”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.