Medi ambient

energia

Inversió de 27 milions a la planta d'Albons

La multinacional alemanya Seeger Engineering AG participarà en el projecte de planta de biomassa d'Albons que estava tirant endavant la societat local Rebrot Albons SL. De fet, la Generalitat va anunciar ahir que Seeger Engineering vol invertir 118 milions d'euros a Catalunya en la construcció de tres plantes de cogeneració amb biomassa, que serien la d'Albons i també una a Flix i una altra a la Garriga, que generarien uns 500 llocs de treball.

Pel què fa a la planta d'Albons, és el projecte de menys envergadura de tots tres, si bé es calcula una inversió de 27,4 milions. Les previsions són d'alimentar la planta amb restes de fusta d'arbres fruiters i pollancres, ja que es tracta d'un tipus d'arbre que s'ha de substituir aproximadament cada 8 anys i que per tant assegurarien una rotació estable de fusta. Actualment aquests arbres es cremen i no s'aprofiten per generar energia. A diferència dels altres dos projectes, a Albons no hi hauria cap planta de fabricació de pèl·lets per alimentar calderes de biomassa.

El d'Albons és un dels projectes que hi ha per fer plantes de biomassa a la demarcació. Un altre és el de Cassà de la Selva, pendent de tràmits. Aquesta planta no entraria en competència amb la d'Albons, ja que està pensada per a l'aprofitament d'estella forestal provinent dels boscos més propers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.