Societat

medi ambient

Celrà recorre contra l'acord de nul·litat del geriàtric

Contrari a la sentència d'un jutjat de Girona, l'alcalde es queixa que el poble hagi de pagar els efectes de decisions del passat

Dani Cornellà admet que els veïns han estat desatesos

L'Ajuntament de Celrà ha presentat un recurs contra la sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona, que declara nul el permís d'obres per a la construcció de la residència geriàtrica Sant Jordi, que funciona a Celrà des de fa una dècada. Uns veïns s'havien mostrat contraris a la modificació número 10 del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del 2010, en què l'equip de govern de l'alcalde Francesc Camps (Entesa), al capdavant de l'Ajuntament fins el juny passat, pretenia posar remei als entrebancs d'anteriors sentències.

Ara, la sentència obliga el municipi a pagar les costes del plet, que podrien superar els 3.000 euros. L'actual alcalde, Dani Cornellà (CUP), es queixa de la sentència i del fet que l'equip de govern actual hagi de pagar els efectes de decisions dels predecessors. “El govern d'ara no té res a veure amb les actuacions urbanístiques d'aquests últims anys. Presentem el recurs d'apel·lació perquè la sentència no sigui ferma i poder arribar a un acord amb les parts implicades”.

La sentència del jutjat número 2 de Girona és un altre capítol del llarg conflicte que envolta l'edifici i que l'actual equip de govern, CUP-Independents per Celrà, intenta solucionar de manera pactada amb els veïns, segons explica Cornellà. El batlle diu que el recurs no es presenta no perquè l'Ajuntament consideri que els veïns estan equivocats –“tenen part de raó perquè no hi ha hagut un tracte igual entre tots els afectats”, afirma– sinó perquè el municipi no hagi de pagar les costes processals. “El que han manifestat els veïns és que, fins que no hem arribat nosaltres, mai ningú s'havia avingut a seure a parlar d'aquesta modificació o de la zona afectada pel geriàtric, i estaven molt empipats”, admet.

Després de la recent sentència del 28 d'octubre, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ha explicat que el consistori havia arribat a un acord amb els veïns per ajornar seixanta dies la resolució del procés, però que encara hi ha pendent una altra demanda.

Cornellà ha explicat també que un veí ha dut als jutjats que el municipi hagués donat fa anys permís d'obres i llicència d'activitats a la residència Sant Jordi. “ Tothom està d'acord que la residència és de gran interès per a Celrà i que no s'ha d'aturar l'activitat. Això no ho qüestiona ningú. Però hi havia un moment que estaven tan empipats de la gestió de les coses que, fins i tot, havien començat a reclamar-ne l'enderrocament”.

LA XIFRA

28.10.11
és la data de l'última
sentència sobre la residència Sant Jordi, de què es van començar a fer passes el 1998.

Tretze anys de conflictivitat

L'enrenou amb la residència geriàtrica Sant Jordi va començar el 1998. L'Ajuntament va aprovar un canvi en el Pla General sense tenir en compte l'opinió dels propietaris del terreny, que consideraven que la modificació s'havia d'incloure en la trama urbana i que pogués ser del tot urbanitzable. Fins a la sentència més recent, la número 249/11 del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona, del 28 d'octubre passat, s'hi ha posicionat més d'un tribunal. El 2005, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va denegar l'autorització de la comissió d'Urbanisme, que el 2000 havia avalat la construcció de la residència en un segon intent, però que un any abans, el 1999, s'hi havia mostrat contrària. El 2002 una veïna va presentar recurs contra la decisió d'Urbanisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.