Successos

policial

Les policies de Girona podrien fer comandes conjuntes per estalviar

L'adquisició de nous cotxes patrulla i d'uniformes per als agents concentra bona part de la despesa anual dels cossos policials. És precisament per aquest motiu que, en una de les darreres juntes de l'associació de caps de policia local de municipis de les comarques gironines, es va posar sobre la taula la proposta que els consistoris efectuïn comandes de material de manera conjunta amb l'objectiu d'abaratir costos. Des de l'entitat es recalca que aquesta idea de moment és molt embrionària i que, per tant, encara no s'ha definit si les compres es vehicularien a través d'un organisme ja existent que actualment estigui mancomunat entre alguns ajuntaments o bé si s'hauria de crear un ens nou que s'encarregués específicament d'aquesta tasca. Per facilitar les comandes úniques més a l'engròs, des dels cossos de seguretat també s'explica que, entre altres, s'està fent un esforç perquè cada vegada siguin més homogenis els uniformes de les plantilles de poblacions diferents. Un dels exemples recents que ha servit per acostar procediments de treball entre els cossos es va produir a l'octubre, quan el Departament d'Interior del govern català va engegar una prova pilot en què, a grans trets, les ràdios dels Mossos d'Esquadra i de 21 policies locals de la demarcació estaran connectades durant sis mesos per una freqüència a través de la qual es coordinaran i intercanviaran informació.

Junt a aquestes iniciatives, l'associació manté converses amb la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya de la Generalitat per valorar la possibilitat que es dugui a terme una convocatòria única per a la incorporació de nous agents de policia locals, que serien avaluats per un sol tribunal, de tal manera que es reduiria el nombre de professionals que es reuneixen per decidir el resultat dels exàmens dels futurs efectius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.