Serveis

Maresme

CiU es resisteix a aparcar les rondes del Maresme que la Generalitat no vol fer

La proposta de la CUP de tancar definitivament el projecte dels laterals de l'autopista no prospera

El Consell Comarcal reobrirà la comissió de mobilitat

El grup de CiU al Consell Comarcal del Maresme es resisteix a dir que no a la construcció de les polèmiques rondes de Mataró i del Maresme que la Generalitat ha decidit aturar de manera indefinida. La CUP va presentar abans-d'ahir, en el ple de l'organisme, una moció per “tancar definitivament” el projecte amb un pronunciament polític en contra, però es va trobar que els nacionalistes hi votaven en contra i que l'objectiu quedava frustrat.

El portaveu convergent, Jaume Borrell, no va voler entrar en el debat i únicament va explicar que el govern comarcal de CiU i el PP treballa en la creació, un altre cop, d'una comissió de mobilitat com la que hi havia des del 2004. La novetat és que, a partir d'ara, les trobades s'obriran a les entitats i a la societat civil, que es va mobilitzar en contra de les calçades laterals a l'autopista C-32, una part de les quals ja estaven adjudicades i amb les obres a punt de començar. El pronunciament va sorprendre el conseller de la CUP, Eudald Calvo, que va lamentar que en època electoral s'haguessin mostrat contraris, sobretot a Mataró, i que ara perdessin l'oportunitat d'aparcar-les. Per la seva banda, el PP també s'hi va oposar perquè la proposta no donava solucions a problemes com ara els accessos de Mataró Oest i la variant d'Arenys de Mar.

El PSC, que no canvia de discurs, tampoc va donar suport a la moció i va tornar a defensar l'acord de mobilitat aprovat en el mandat passat. El portaveu socialista, Santiago Fontbona, va explicar que, a banda de ser indispensables per millorar l'economia comarcal, tem que els diners per a la construcció d'aquesta infraestructura s'acabin perdent.

ERC va preferir abstenir-se, i va recordar que ells també havien treballat en el pacte de mobilitat, però va lamentar que de totes les mesures previstes es decidís començar pel final i pel que era “menys prioritari”, com són les rondes.

Només ICV-EUiA, que sempre s'ha mostrat crític amb els laterals, i PxC van votar afirmativament al costat de la CUP.

Apugen el sou d'un càrrec de confiança

El govern comarcal va aprovar en solitari durant el ple apujar el sou d'un càrrec de confiança perquè ara tindrà més responsabilitats. L'oposició en bloc va lamentar que, en època de retallades i de rebaixes de salaris, s'augmentés en més de 10.000 euros anuals el sou d'aquesta assessora de l'àrea de Cooperació Municipal i Planificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.