Infraestructures

Xuclà: “L'N-II es desdoblarà totalment”

Jordi Xuclà, diputat electe al Congrés per CiU, discrepa de Ricard Font i no preveu l'opció de l'autopista

“L'N-II s'ha de desdoblar en tota la seva totalitat. Aquest és el nostre compromís i ho vam defensar abans i durant la campanya”. Així de contundent es va mostrar ahir a la tarda el cap de llista i futur diputat al Congrés per CiU, Jordi Xuclà. A més, el convergent va dir que, en el seu moment, ja es va valorar la gratuïtat de l'autopista o l'ampliació a vuit carrils, però que es va descartar davant la negativa d'ACESA, concessionària del servei.

D'aquesta manera, Xuclà va sortir al pas de les declaracions, abans d'ahir, del director general de Transports i Mobilitat Ricard Font, quan en un debat sobre empresa i coneixement va afirmar que potser cal replantejar el desdoblament de l'N-II, perquè “no es poden continuar fent carreteres desdoblades al costat d'autopistes”, i que ara “s'ha de ser realista i mirar el futur amb cert pragmatisme”. Font argumentava que caldria valorar “solucionar els colls d'ampolla que té l'N-II i pensar a fer servir l'autopista com a via complementària”.

Ahir, Jordi Xuclà, que en tot moment es va esforçar a treure importància a les declaracions de Font, i les va situar en un “marc estrictament acadèmic”, va ser encara més explícit quan va posar sobre la taula l'excel·lent resultat de CiU en les generals, amb tres diputats com aval del seu compromís. De fet, CiU va orquestrar una campanya en què, en tot moment, va plantejar el desdoblament i, a més, va signar manifestos reclamant-lo, com el de la Cambra de Comerç de Girona.

“A Font i a mi ens uneix una gran amistat, jo mateix vaig ser un dels seus avaladors per entrar al partit; el conec prou bé per dir que va plantejar aquesta proposta en el marc teòric, perquè és cert que en el seu moment es va explorar”, va dir Xuclà, que va tornar a remarcar que el “posicionament oficial de la Generalitat és el desdoblament complet”.

ICV i ERC, crítics amb Font

Frau, per ICV-EUiA, i intolerable per ERC. Aquestes són les reaccions que va despertar ahir la proposta de Ricard Font a les dues formacions. Joan Boada, d'ICV-EUiA, va afirmar que “després de les eleccions generals el govern de la Generalitat torna a ensenyar la seva cara democràticament més fraudulenta”. Boada va voler recordar que durant tota la campanya el candidat de CiU, Jordi Xuclà, va proclamar la necessitat de desdoblar l'N-II fins a la Jonquera i que es comprometia davant la Cambra de Comerç i tota la ciutadania gironina, a treballar en aquest sentit. Per la seva part, la diputada d'ERC, Carme Capdevila va dir que la Generalitat farà un flac favor a les comarques de Girona i es doblegarà davant d'interessos econòmics inconfessables si renuncia al desdoblament de l'N-II. La diputada troba, en conseqüència, “intolerable” la idea de replantejar el desdoblament, tal com el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, va dir dijous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.