Societat

BARCELONÈS

Una líder veïnal rebutja la medalla de Barcelona

Maria Ruiz, veïna de Nou Barris, va rebutjar ahir la medalla d'honor de la ciutat de Barcelona. Amb el guardó, la concessió del qual és aprovada per tots els grups polítics del consistori, es volia reconèixer la tasca de Ruiz en l'entitat Dones en Forma de Nou Barris. La representant veïnal el va rebutjar quan era a punt de rebre'l de mans de l'alcalde, Xavier Trias, i dirigint-se al públic va assegurar que no podia acceptar “una medalla d'un govern que fa retallades”. L'acció de Ruiz va ser aplaudida per un petit grup d'assistents a l'acte. Seguidament, la representant veïnal va abandonar l'acte, celebrat al Saló de Cent.

L'Ajuntament de Barcelona va reconèixer ahir amb les medalles d'honor 2011 l'activista cultural Jordi Porta, l'empresari i escriptor Chufo Lloréns i l'Institut de Drets Humans de Catalunya, junt amb més de vint persones i entitats. Són altres premiats l'Associació de Veïns i Comerciants de la Rambla; l'actriu, directora i gestora teatral Maria Agustina Solé Riumalló, per la seva dedicació al públic infantil i juvenil, i Elvira Vázquez Manchón, com a impulsora de la recuperació d'El Molino.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.