Infraestructures

Baix Penedès

CiU de Banyeres planta el govern amb relació al Logis

La federació local dóna suport a ICV en una moció en què es demana que s'aturi l'actual pla director del complex

El govern vol fer-lo amb “consens”

El govern català no tindrà un camí planer per impulsar “de manera prioritària” i “de manera concertada” amb els ajuntaments el centre de logística Logis Penedès al Baix Penedès, com va explicar el mes passat el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet. Les dificultats, no les tindrà només als ajuntaments, sinó també en el seu propi partit, que continua sent crític pel que fa a la infraestructura.

El grup municipal de CiU, al govern de Banyeres del Penedès, es va aliar amb ICV per aprovar en l'últim ple una moció per demanar que s'aturi el pla director urbanístic del Logis i que hi hagi una planificació territorial pròpia per a l'àmbit funcional del Penedès. Tot i que CiU va intentar distanciar-se d'ICV en els arguments i va criticar la posició mantinguda pel tripartit en el mandat anterior, va acabar donant suport al text. La moció arribava al ple un dia abans que un responsable de Cimalsa es desplacés a Banyeres per parlar del Logis i la poca afectació ambiental que tindrà.

LA FRASE

Estem estudiant si presentem les mocions arreu de la comarca. No s'ha consultat el territori
Pau Batlle
Portaveu del col·lectiu No Fem el CIM del Baix Penedès

Pugna també al Consell Comarcal

El portaveu d'ICV al Consell Comarcal del Baix Penedès, Toni Martínez, ha anunciat aquesta setmana que presentarà en el pròxim ple de l'ens una moció per tal que el govern comarcal (CiU i el PP) demani a la Generalitat que aturi el procés de redacció del pla director urbanístic del Logis Penedès, que afecta els municipis de Banyeres, l'Arboç i Sant Jaume dels Domenys. Els ecosocialistes denuncien que “no només s'ha vulnerat el compromís assolit pel Departament de Territori i Sostenibilitat de dialogar amb el territori abans d'impulsar el projecte, sinó també el conveni europeu d'Aarhus sobre participació ciutadana en assumptes ambientals”. L'objectiu és també posar contra les cordes el grup comarcal de CiU amb relació al projecte i l'interès del seu partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.