Política

El jutge interrogarà dilluns els independentistes gallecs detinguts

Se'ls imputa delictes d'integració en organització terrorista, tinença d'artefactes explosius i estralls en grau de temptativa

Tots formarien part de la banda Resistencia Galega

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco interrogarà aquest dilluns als quatre independentistes gallecs detinguts dimecres passat en possessió d'una olla exprés que contenia 5,8 quilos d'explosius que suposadament haurien pretès utilitzar per a atemptar durant el Dia de la Constitució.

El magistrat té previst, a instàncies de la Fiscalia, imputar-los els delictes d'integració en organització terrorista, tinença d'artefactes explosius i estralls en grau de temptativa, segons han informat fonts jurídiques.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció numero 6, a qui li ha correspost la investigació al trobar-se de guàrdia aquesta setmana, s'inclina per imputar-los el delicte de pertinença a banda armada a causa de la seva integració a Resistència Galega, una organització terrorista que ha operat i adquirit experiència en els últims anys amb la perpetració de diversos atemptats.

A Santiago de Compostel·la va ser detingut Eduardo Vigo Domínguez, de 26 anys, segons va informar el Cos Nacional de Policia. El jove, que va ser detingut al peatge de l'autovia AP-9 en direcció Vigo-Santiago, traslladava en un vehicle de la seva propietat tres artefactes explosius de gran potència, amb un pes aproximat de 5,8 quilograms.

A Vigo van ser arrestades tres persones més: Roberto Rodríguez Fiallega, de 33 anys; Jessica Rodríguez Rodríguez, de 26 anys, i Catalina Alonso Rodríguez, de 34 anys.

Autors de diversos atemptats

Tots ells són els presumptes autors de la col·locació de diversos artefactes explosius i incendiaris contra objectius polítics, socials i econòmics a Galícia.

A més, els agents van intervenir quatre ordinadors, tres processadors, un disc dur, diverses bengales de senyals, 3.150 euros en efectiu, perruques i material documental que serà analitzat pels investigadors. En concret, han estat registrats, entre d'altres, els locals socials d'O Arredista a Santiago i Revolta a Vigo

L'operació va ser desenvolupada per la Comissaria General d'Informació, en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de la Prefectura Superior de Policia de Galícia, en el marc del dispositiu especial engegat amb la finalitat d'impedir la comissió de possibles atemptats projectats per a aquestes dates amb motiu de les recent eleccions generals i la pròxima celebració del Dia de la Constitució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.