Editorial

Lloret planifica un estiu pacífic

Coherent amb el compromís que va assumir a l'estiu, l'Ajuntament de Lloret de Mar està aprofitant la treva de l'hivern per preparar mesures contra el descontrol que es viu durant els mesos de principal ocupació turística. L'objectiu: consensuar amb els diferents grups polítics una ordenança cívica que serveixi d'instrument per frenar la disbauxa d'un tipus de turisme que inevitablement va associat a la vila. El juliol i l'agost passats vam tenir, desgraciadament, prou exemples d'aquesta mena de comportaments: un jove va morir apunyalat i la policia va fer sonades càrregues contra els incívics. Aleshores el govern municipal es va comprometre públicament a buscar noves fórmules per posar fi a un problema vell, que s'arrossega des de fa temps, sense que altres consistoris s'hagin vist amb cor de redreçar-lo.

La normativa sotmesa a la valoració dels grups municipals pren de model altres ordenances aplicades per exemple a Barcelona i Lleida, que el debat obert haurà d'adaptar a les necessitats específiques de Lloret. Entre els punts sobre els quals es proposa incidir destaquen de manera clara la venda l'alcohol al carrer i l'exercici de la prostitució fora dels locals autoritzats, dos focus de problemes que ningú discuteix. Queda pendent, en canvi, l'acord amb els representants del sector de l'oci sobre les limitacions horàries, una competència que no tots veuen clar que hagi d'estar en mans municipals. Però la regulació de les capacitats i els horaris de les discoteques i els bars musicals va necessàriament lligada als excessos que determinats turistes cometen després al carrer. De moment, s'ha fet un pas important i queden mesos per avançar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.