Societat

Un grup d'agents protesta per les retallades cantant ‘Que viva España'

El president inaugura la nova Casa de la Cultura de Lloret fent una defensa aferrissada del català

Justifica que les retallades es fan “per responsabilitat”

Un grup de mossos d'esquadra es van manifestar ahir a Lloret de Mar aprofitant la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, per protestar per les retallades i ho van fer cantant un tros del pasdoble de Manolo Escobar Que viva España i expressant-se en castellà. Fins i tot, n'hi havia uns que feien onejar una bandera espanyola. Els manifestants dels Mossos van seguir així la consigna d'expressar-se en castellà com a senyal de protesta per les retallades al cos policial. El grup va continuar la protesta lingüística iniciada divendres, tot i que ahir ja era suavitzada pels mateixos sindicats convocants.

A la protesta, que es va dur a terme a l'exterior de la Casa de la Cultura, hi van participar també membres del col·lectiu que reivindica que la retallada sanitària no afecti alguns centres d'atenció primària de la comarca de la Selva, que es tanquen en horari nocturn. Així, membres de la Plataforma Units pel CAP van inaugurar irònicament una televisió pròpia i anunciaven una entrevista en exclusiva amb el president de la Generalitat. No es van produir incidents, només molta cridòria, xiulets i algun insult al moment en què Artur Mas va entrar i sortir del nou equipament cultural de Lloret.

A més, mentre el president de la Generalitat va ser a dins de la Casa de la Cultura de Lloret, els manifestants van cridar consignes gairebé tota l'estona, ja que, depenent els indrets per on passava, se'l veia des de fora.

Hi havia pancartes amb diversos lemes: “No feu pagar la crisi als de sempre”, “No més retallades de drets”, “+ amb tu -”, “Nosaltres també volem canapès” o el ja famós senyal de prohibit amb unes tisores al centre. Va cridar especialment l'atenció un taüt de grans dimensions, fet amb cartró, en el qual s'hi podia llegir: “Víctima de CiU”.

LA FRASE

Cultura i llengua toquen l'ADN del país, ens personalitzen i són el nostre signe més potent d'identitat
Artur Mas
president de la generalitat

LA XIFRA

200
persones són les que ahir
es van manifestar contra les retallades de la Generalitat a fora de la Casa de la Cultura

Mas apel·la a la memòria de la defensa del català

Artur Mas va fer una defensa aferrissada de la cultura com a signe d'identitat i dins de l'àmbit de la cultura, de la llengua com a signe més potent. Mas va recordar que hi ha hagut diverses generacions de catalans que les han hagut de defensar i que ho han fet amb molts menys recursos que els actuals. “Hi ha mancances, però, no hem d'oblidar la dimensió més històrica”, va remarcar.

D'altra banda, Mas va sostenir, respecte a la rebaixa de la qualificació de la solvència de diversos països de la UE, que el cas que se li ha de fer és relatiu, perquè altres vegades aquestes agències han fet les coses “molt mal fetes”. “Ens cal fer la feina ben feta, una feina col·lectiva per aixecar el país, a risc que hi hagi gent que no ho accepti; tothom hi està cridat”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.