El lector escriu

A la jubilació d'en Francesc Francisco

El 13 de gener, el fins ara subdelegat del govern central, a Girona, en Francesc Francisco-Busquets, amb motiu de la seva merescuda jubilació, va deixar el càrrec que ocupava, des de feia més o menys set anys. Aquells que ja som un xic grans, i vàrem viure l'època dels governadors civils, encara mantenim algun record agredolç d'aquells, ja que assimilàvem el seu càrrec a un estil de repressió i de censura; i per tant –tot i que amb el temps el règim polític imperant es va anar suavitzant– la seva figura ens causava una mena de sever respecte.

En arribar la democràcia, la desaparició d'aquell càrrec polític va deixar pas al de subdelegat, amb la qual cosa les persones que l'han anat ocupant ens han esdevingut més properes, i hem començat a mirar-les amb uns altres ulls.

Però fou amb la incorporació de l'ara jubilat, gironí de tota la vida, persona molt vinculada a l'àmbit cultural i polític gironí, home de bon tracte, d'una clara bonhomia, i accessible per a tothom, que vàrem veure el seu càrrec com un fet normal. Va saber guanyar-se una altra mena de respecte, i canviar el de severitat d'abans per transformar-lo en un d'amical i conciliador.

Ara sembla que el govern, per trobar-li un substitut, està cercant un determinat perfil per, segons diuen, millorar la seva representació a Girona. Tant de bo que la presumpta millora no comporti un canvi de tarannà.

Sigui com sigui, desitgem a en Francesc Francisco un bon començament de la seva nova etapa de jubilat. De ben segur, sabrà omplir-la, aportant els seus coneixements, a d'altres interessants activitats, tot i que d'una manera més tranquil·la i assossegada. Per molts anys!

Girona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.