Fontanilles homenatja el músic Pere Pruñonosa en el centenari del seu naixement

L'Ajuntament de Fontanilles ha decidit homenatjar el proper diumenge 2 de maig el músic trompetista Pere Pruñonosa Costa en el centenari del seu naixement. Entre els actes, hi ha previst, a dos quarts de dotze del migdia, una ofrena floral a la seva tomba, que és a Torroella de Montgrí, on va morir l'any 1961.

L'homenatge començarà a les 10 del matí amb un ofici solemne a l'església parroquial de Sant Martí de Fontanilles. I després de l'ofrena al cementiri, tindrà lloc un dinar popular a la plaça Pere Pruñonosa, que va ser batejada amb el nom del músic local ara fa un parell d'anys. El reconeixement al músic es clourà amb un concert de corda amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

Va començar a tocar amb 13 anys a la cobla orquestra Bordils. I 11 anys més tard era trompeta solista de l'Orquestra del Liceu de Barcelona. Entremig, va tocar amb Els Rovira de Bordils, l'Antiga Principal de la Bisbal, Art Gironí, la Selvatana i la Unió Artística de Vidreres. Després de la Guerra Civil, va formar part de les cobles i orquestres Montgrins de Torroella, La Principal de la Bisbal i la Caravana de Torroella.

EL PERSONATGE

Pere Pruñonosa
Músic trompetista
Pau Casals el va qualificar de millor trompeta del món. I Xavier Cugat va intentar fitxar-lo per a la seva orquestra dels Estats Units.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.