Experiència teatral «indie» a la Beckett

El grup Indi Gest fa tres anys que alterna el cicle a Gràcia amb el festival de poesia i els Radicals Lliure

Fa deu dies venien samarretes al seu local. La proposta de disseny havia de servir per cobrir les despeses que es generaran per poder dur a terme el seu maig més florit de la història. El que uneix aquest grup d'artistes és la seva inquietud per crear, però gens la manera i els canals que utilitzen. Hi ha gent com Silvia Delagneau que té interès a treballar les instal·lacions artístiques i el disseny. No tindrà cabuda, de manera explícita, a l'Integral d'Indi Gest de la Sala Beckett, reconeix Oriol. Altres com Saara Turunen i el mateix Oriol estan molt contents d'aixecar unes produccions estrenades fa un parell d'anys i que, tot i que s'han prodigat en funcions per Catalunya, pràcticament no s'han pogut veure a Barcelona. D'Ara estem d'acord estem d'acord es preveuen deu sessions (al Lliure només se'n van fer quatre). Puputyttö també far deu funcions. Una altra de les novetats del programa és que no hi ha cap dia sense programa. La Sala Beckett ja ha aprofitat esporàdicament els dilluns i dimarts per mostrar peces complementàries, o no, a l'obra que hi ha en cartell. Ara, Indi Gest ho ha acaparat tot. A més, com que algunes de les peces són breus, es permetran programes dobles. I, tot i que no figura per ara al cartell, és probable que, durant les pauses, un grup de música ambienti l'espera de 12 minuts amb un concert espontani.

Els artistes d'Indi Gest prefereixen veure el got mig ple i celebrar l'oportunitat de recuperar unes peces gairebé gens vistes a Barcelona. Han preferit repartir al màxim els dies per fer un ampli mostrari dels treballs dels artistes de col·lectiu. Malgrat que la direcció o autoria és individual majoritàriament, els diferents membres del col·lectiu participen en les diferents creacions aportant-hi idees o fent també d'actor o intèrpret. Jordi Oriol confia que els programadors aprofitin el cicle per acordar gires.

EL CARTELL

«Integral no mata»
Muntatge inaugural Aquesta nit
«Ordres»
De Glòria Cano. Obsessió per a l'ordre en una peça que fa una regressió a la infància Del 3 a l'11 de maig
«Flors»
D'Alícia Gorina Retrat de les floristes que venen flors tant per a casaments com per a defuncions Del 3 al 16 de maig
«Ara estem d'acord estem d'acord»
De Jordi Oriol Una obra que vincula futbol i vida Del 5 al 16 de maig
«Una de guerra»
D'Àlex Mañas De torturats i torturadors Del 17 al 30 de maig
«De buena mañana»
Curt d'Isaki Férriz Una visió generacional als 25 anys Del 17 al 25 de maig
«Puputyttö (la chica conejita)»
De Saara Turunen La noia que volia ser ideal Del 19 al 30 de maig
«Crea sobre integral Indi Gest»
Improvisació del col·lectiu Crea 30 de maig, clausura

Un altaveu per a altres col·lectius

El director artístic de la Sala Beckett, Toni Casares està molt satisfet (abans i tot d'aixecar el teló) de cedir el seu teatre per a col·lectius com indi gest. Casares considera que aquests grups, que es mouen sovint a l'ombra de les cartelleres, són la continuïtat de les històriques companyies, encara que aquestes avui estan molt més jerarquitzades. Casares, vinculat al T6 del TNC, considera que aquests grups d'ara són espontanis, desacomplexats, i que s'atreveixen a dessacralitzar les convencions i les fórmules teatrals. La Sala Beckett ja té previstes més col·laboracions amb col·lectius com el de l'Agrupación Sr. Serrano o el Pont Flotant. L'agilitat d'aquests col·lectius per fer possibles les seves creacions (amb una imaginació financera incomparable) aporten una asimetria que «embruten la plana» ordenada dels teatres, celebra Casares.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.