Cultura

Sexe lliure la nit abans del papa

L'autor Josep Maria Miró parla de la decadència de valors del món occidental a Gang bang. Ho situa a La Llum, un local d'homes on es fa sexe lliurement la nit abans de la visita del papa a Barcelona. Miró reflexiona que en un espai d'oci i de contacte hi ha molts pocs moments per a la intimitat: es fan estranyes les confidències en un centre pensat per al plaer immediat. L'actor Oriol Genís opina que l'obra “està impregnada de misticisme”. Insisteix David Vert, que la dificultat “és més la poètica del text que actuar amb calçotets o no”. El TNC, com ja va fer amb Temps real d'Albert Mestres (2007), recomana l'obra a partir de 16 anys. Miró no vol parlar de sexe ni fer una crítica a la fe catòlica. Si hagués optat per qualsevol dels dos temes, “no ho hauria fet en aquest context”, remata. Gang bang, que forma part del cicle de promoció d'autoria contemporània catalana del TNC (T6), s'estrena dijous a la Sala Tallers i es podrà veure fins al dia 17 d'abril.

Polèmica amb e-cristians

El col·lectiu e-cristians fa unes setmanes que ha alçat les alarmes per denunciar aquesta obra, que considera ofensiva. Una de les seves campanyes, que ahir no apareixia al seu web, era enviar una carta al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, demanant-li que l'aturés. Ahir el director artístic del TNC, Sergi Belbel, va informar que Mascarell li va trucar per conèixer la raó de la polèmica, sense que mai pretengués retallar la llibertat creativa de l'autor i director. Belbel afirma que aquells que vulguin veure una obra ofensiva, en sortiran decebuts, perquè l'obra “respira més Cunillé que Boadella”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.