cultura

Barberá entrebanca l'actuació de Lluís Llach a València

El músic té previst actuar a favor de TV3 al País Valencià en finalitzar la manifestació del 16 d'abril, organitzada per ACPV

L'entitat valenciana assegura que, malgrat les dificultats, hi haurà concert

L'Ajuntament de València, governat pel PP de Rita Barberá, està dificultant l'obtenció de les autoritzacions per a l'actuació de Lluís Llach –en ple carrer– a favor de TV3, amb motiu de la celebració de la tradicional manifestació per commemorar la derrota de la Batalla d'Almansa (25 d'abril de 1707), el dissabte 16 d'abril. Acció Cultural del País Valencià (ACPV), organitzadora de l'acte, només ha concretat que el consistori no està d'acord amb el lloc on es pretén que cante Llach, en acabar la marxa.

Amb tot i això, el coordinador de l'entitat, Toni Gisbert, ha mostrat la seua confiança que l'actuació serà una realitat. “En qualsevol ciutat amb un mínim de cultura seria un honor que Llach actuara de manera desinteressada quatre anys després de la seua retirada”, ha apuntat Gisbert.

ACPV ha explicat que el cantautor, que actuarà acompanyat només per un piano, no ha volgut desvelar quin serà el repertori del concert. Llach ja ha advertit en el seu web que es tracta d'un concert puntual, no de l'inici de cap represa de la seua carrera.

La manifestació, que canvia el seu recorregut tradicional, començarà a les Torres de Quart –ACPV no vol revelar encara on ha previst que acabe– i tindrà com a lema Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!

Cal recordar que l'Ajuntament de València també va posar entrebancs a la realització d'un acte a favor de l'ensenyament públic en valencià el passat cap de setmana, així com a la concentració mensual de l'associació de víctimes de l'accident del metro –ocorregut el 3 de juliol de 2006 a València– a la plaça de la Mare de Déu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.