cultura

Raquel Ricart i Andreu Sevilla, comparteixen el premi ex aequo de la Crítica dels Escriptors Valencians

“Les ratlles de la vida” i “La penombra de la coloma”, guanyadores de la XXI edició

Enric Sòria obté el guardó d'assaig i Ramón Guillem aconsegueix el de poesia

L'Associació d'Escriptors en Llengua catalana (AELC) ha atorgat ja els XXI Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians en les cinc categories: assaig, narrativa, poesia, teatre i difusió de la literatura.

El jurat dels guardons, constituït per Xavier Aliaga, Salvador Company, Albert Forment, Marisol González Felip i Francesc Mompó, ha decidit atorgar el premi d'assaig a En el curs del temps. Un itinerari a través de huit-cents anys de literatura catalana, d'Enric Sòria, editat per Moll.

El premi de narrativa (ex aequo) ha sigut per a Les ratlles de la vida (3i4), de Raquel Ricart Leal, i La penombra de la coloma (Sra. Llavi de Neu, llibres) d'Andreu Sevilla.

Pel que fa a la categoria de poesia, l'obra de Ramon Guillem Abisme i ocell, editat per Bromera, ha obtingut el reconeixement de la crítica. En teatre, La taula de canvis, de Francesc Adrià Cucarella, ha sigut la guanyadora.

A aquests premis cal afegir el premi Difusió de la Literatura, atorgat per la junta de l'AELC del País Valencià, i que enguany ha recaigut en al llibreter Vicent Beguer.

Els premis es lliuraran en un acte que tindrà lloc a València el proper 27 de maig i on es retrà homenatge a l'escriptor Josep Piera, amb parlaments de Sebastià Alzamora i Marc Granell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.