cultura

Ser feliç és de savis

El catedràtic de filosofia de la Universitat Complutense de Madrid Tomás Calvo inaugurarà dimarts vinent (19 h) al Caixafòrum de Girona, a la Fontana d'Or, el cicle Savis i filòsofs: prendre's la vida amb filosofia, amb la conferència La filosofia com a saber pràctic. El cicle, coordinat per Francesc Casadesús, professor de filosofia grega de la Universitat de les Illes Balears, proposa un acostament a les escoles i els corrents filosòfics de l'antiguitat per descobrir-ne la influència i sobretot la utilitat en la vida del present, sigui com a vies de coneixement del món o com a transmissors de valors vinculats a la saviesa, la felicitat o el benestar. Des de l'acostament a la realitat que plantegen les regles aristotèliques o la proposta de vida feliç transmesa per la filosofia hedonista d'Epicur, fins a la recerca de les veritats transcendents i divines, el cicle abordarà en cinc sessions, cada dimarts a les 7 de la tarda fins al 27 de març, què es pot entendre estrictament per això que en diem “prendre's la vida amb filosofia”.

Les conferències seran a càrrec, a més de Tomàs Calvo en la primera sessió, de Montserrat Jufresa (Universitat de Barcelona), que parlarà d'Epicur i del plaer com a camí de l'ètica; Alberto Bernabé (Complutense), que tractarà de La filosofia com a iniciació; Ramon Román (Universitat de Còrdova), que presentarà la filosofia com a instrument terapèutic per afrontar problemes d'avui, i el mateix Casadesús, amb la conferència Saviesa i filosofia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.