cultura

arts escèniques

Zona Teatre oferirà obres de Temporada Alta a les escoles

‘Operetta', ‘Don Juan, memoria amarga de mí' i ‘Jo mai' són els espectacles programats

La campanya escolar 2013/14 incorpora també a la programació espectacles en anglès i musicals

Establir ponts entre la cultura i l'ensenyament és una iniciativa que empreses com ara Bitò Produccions fa temps que impulsen amb programes com ara Zona Teatre. Amb l'experiència acumulada durant més de vint anys i més pensada amb visió de cultivar un públic de cara al futur que no pas amb finalitats econòmiques, com deixen clar els seus impulsors, la nova campanya pel curs 2013/14 incorporarà a la programació per als alumnes de secundària i batxillerat espectacles programats en el Festival Temporada Alta. Concretament, els centres de secundària i batxillerat podran assistir, entre altres espectacles, a Operetta, el gran èxit de Cor Teatre, que tornarà a repetir en el festival; Jo mai, un espectacle de Cia. Prisamata dirigit per Ivan Morales, amb actors de la nova fornada sorgits de Polseres vermelles i una temàtica molt propera al públic al qual va dirigit, i Don Juan, memoria amarga de mí, una obra amb titelles per a adults que s'ha guanyat un munt de bones crítiques arreu on s'estrena. Amb aquesta proposta, Bitò Produccions vol oferir als centres escolars la possibilitat que els seus alumnes assisteixin a estrenes i espectacles de primer nivell, que habitualment no s'inclouen en les programacions de teatre escolar.

Pel que fa a les propostes d'infantil i primària, la novetat més destacada és la programació, per primer cop, d'espectacles en anglès –la nova proposta de Cirquet Confetti, Confetti Circus, i The happy prince, la versió en anglès d'El príncep feliç, de la companyia La Baldufa– i d'espectacles musicals com ara La Ventafocs i Aladdí.

Zona Teatre 13-14 proposa setze espectacles en total i continua rebent el suport dels ajuntaments de Salt, Girona, Palafrugell, Ripoll, Lloret de Mar i Figueres.

LA XIFRA

18.351
són els alumnes de més d'un centenar d'escoles de la demarcació que hi han participat aquest curs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.