cultura

història

L'Any Ramon Muntaner ja es viu a Peralada

El 2015 es commemorarà el 750 aniversari del seu naixement a la vila

L'historiador nord-català Robert Vinas va oferir dissabte, a la biblioteca del castell de Peralada, la conferència Els almogàvers: des de la mort de Roger de Flor fins a la conquesta d'Atenes, dins del cicle Experiències culturals de tardor 2013. Vinas va basar bona part de la seva intervenció en la crònica de Ramon Muntaner, una de les quatre grans cròniques escrites entre els segles XIII i XIV per divulgar alguns dels episodis fonamentals de la història de Catalunya i de la seva expansió pel Mediterrani. El cronista va néixer a Peralada el 1265 i, per tant, el 2015 farà 750 anys del seu naixement i serà l'Any Ramon Muntaner, una commemoració en la qual ja s'ha començat a treballar des de l'Ajuntament de Peralada, en col·laboració amb l'equip humà de la biblioteca i dels museus del castell. Per continuar aprofundint en la figura de Muntaner, el 26 d'abril vinent tindrà lloc al castell una nova jornada cultural dedicada a la seva figura, a càrrec de Julià Butinyà.

Síria: patrimoni en perill

Les Experiències culturals del castell de Peralada continuaran el dissabte 14 de desembre amb la jornada El patrimoni de Síria en perill. El seu estat actual, a càrrec de Felip Masó. La conferència es complementa amb un tast de vins i una visita guiada als museus del castell, a més d'un dinar opcional (informació i reserves: 972 53 81 25). Per l'any vinent també hi ha previstes experiències sobre el món del vi i sobre l'industrial, polític i mecenes Damià Mateu i Bisa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia