cultura

Jordi Falgàs dirigirà el projecte museístic de la Casa Pastors de Girona

El director de la Fundació Masó coordinarà la creació del nou museu d'art modern i contemporani

Aplegarà la col·lecció Santos Torroella i altres fons

L'Ajuntament de Girona ha encarregat a l'historiador de l'art i director de la Fundació Rafael Masó, Jordi Falgàs, la direcció i coordinació del projecte de creació del nou museu d'art modern i contemporani previst a la Casa Pastors, amb la col·lecció Santos Torroella com a eix principal. Falgàs definirà les necessitats funcionals del futur equipament per portar a terme la remodelació de l'edifici de l'antiga audiència i adequar-lo com a seu del museu. Segons el conveni signat entre l'Ajuntament i la Fundació Rafael Masó, Falgàs definirà tant el projecte museològic com la museografia –“què volem dir i com ho volem dir”– de la Casa Pastors, per a la qual elaborarà un pla estratègic i un pla de comunicació que es posarà en marxa molt abans que obri les portes el nou museu, que no té encara data d'inauguració. Falgàs, que tampoc no té cap termini marcat per enllestir el projecte, va afirmar ahir que ja està preparant un programa d'exposicions per donar continuïtat a la col·lectiva Color latent: fons d'art contemporani de la ciutat de Girona –oberta fins al 14 de setembre–, que poden ser compatibles amb les obres de reforma de l'edifici.

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha explicat que amb aquest nomenament “no només es vol començar a configurar el contingut i el discurs del futur museu d'art modern i contemporani”, a cavall entre els segles XX i XXI, sinó que també “es vol garantir que la creació del nou museu es pugui compaginar amb el fet que aquest nou equipament s'afegeixi des d'ara a l'oferta cultural de qualitat que distingeix la nostra ciutat, i estigui tant al servei dels ciutadans i ciutadanes de Girona com de la gent que ens visita”.

Falgàs està convençut que “els artistes mundialment coneguts” de la Col·lecció Santos Torroella seran un bon reclam perquè els visitants del museu hi puguin conèixer també altres artistes gironins i catalans. “El museu pot acabar de situar Girona com un referent en el circuit de l'art modern i contemporani, com moltes ciutats franceses de la mida de Girona que aposten pels seus museus”, va afegir Falgàs, que va subratllar el gran interès que l'arxiu i la biblioteca de Santos Torroella ja han suscitat en estudiosos internacionals.

Més informació a les planes 32 i 33.

LES FRASES

El museu s'afegeix a l'oferta cultural de qualitat de Girona, al servei dels gironins i dels visitants
Carles Puigdemont
alcalde de girona
El museu pot acabar de situar Girona com un referent en el circuit de l'art modern i contemporani
Jordi Falgàs
director de la fundació masó i del projecte del nou museu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia