cultura

Homenatge als fotògrafs blanencs

El fotoperiodista Joaquim Robert i les fotògrafes Barnés i Ros protagonitzen aquest estiu dues exposicions

La ciutat de Blanes va viure ahir dos actes relacionats amb fotògrafs de la població. Per una banda, es va retre homenatge al fotoperiodista Joaquim Robert (1936-2013), amb motiu del primer aniversari de la seva mort. En l'acte es va recordar la seva trajectòria com a fotògraf i es va inaugurar una exposició organitzada per l'Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC) amb el suport de l'Ajuntament. L'exposició En Quim a l'objectiu es podrà visitar a la segona planta de Casa Saladrigas fins al 9 d'agost de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte de 17 a 20 h. Els diumenges, dilluns i festius, la sala està tancada.

Per altra banda, ahir a la tarda es van inaugurar també dos espais de la Sala Municipal Maria Luisa García-Tornel, per retre homenatge a dues de les pioneres de la fotografia a Blanes: Anna Maria Barnés (nascuda a Blanes l'any 1934) i Esperança Ros (Blanes, 1923-1980). Segons la informació de què disposa l'Arxiu Municipal, són les primeres dones que es van endinsar en el món de la fotografia tant amateur com professional a Blanes. Primer ho va fer Esperança Ros, durant els anys quaranta del segle XX, i posteriorment Anna Maria Barnés, a mitjan dècada dels cinquanta. L'exposició es podrà visitar fins al 14 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia