cultura

El Rocamar de Cadaqués, a terra per renéixer

Un fons d'inversió europeu hi construirà un nou hotel de gran luxe de dues plantes menys i més integrat en l'entorn

L'hotel Rocamar, situat a primera línia de mar en un dels paratges més bells de Cadaqués, entre les platges del Llaner Petit i sa Conca, deixarà d'existir. Un fons d'inversió europeu, representat per una família d'empresaris russos, ha comprat l'immoble per enderrocar-lo i aixecar un nou establiment, concretament un nou hotel de gran luxe. La comissió de Patrimoni ha donat llum verd a un projecte que afecta l'entorn de protecció de Cadaqués, declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN), perquè representa demolir un edifici de cinc pisos construït a finals dels cinquanta i principis dels seixanta, i substituir-lo per un de nou amb dues plantes menys i més integrat en l'entorn.

Un fons d'inversió holandès, en representació d'una família russa vinculada a Cadaqués, ha estat qui ha adquirit l'hotel. En total, el solar del Rocamar té uns 14.503 metres quadrats i, segons va avançar el director del serveis territorials de Cultura a Girona, Antoni Baulida, el projecte que han aprovat “molt favorablement” preveu mantenir i rehabilitar un amfiteatre que hi ha a dins la propietat, que sovint ha estat escenari de propostes culturals diverses a la població.

Per la seva banda, i segons declaracions a ACN, l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, va concretar que els promotors han projectat un establiment hoteler “de gran qualitat” i vinculat a l'àmbit del benestar i la salut, amb spa i tractaments. “Creiem que és un gran projecte, sobretot perquè els arquitectes no han intentat lluir-se amb un edifici innovador, sinó lluir-se mantenint el caràcter de Cadaqués i integrant l'hotel a la muntanya”, afirma l'alcalde. El projecte és de Carles Ferrater, d'OAB arquitectes.

Un dels dubtes que pot generar el projecte és com es desplaçarà la runa que generi l'enderroc de l'edifici, perquè els accessos són complicats. Figueras ha reconegut que és un aspecte que encara no està decidit, però que sempre es buscarà la millor opció que respecti l'entorn i la legalitat. Antoni Baulida, per la seva part, ha avançat que una opció podria ser la via marítima.

LA XIFRA

14.503
metres quadrats té el solar on hi ha l'hotel Rocamar, que serà enderrocat per aixecar-ne un de nou.

L'hostal Empúries creix i Llagostera tindrà mirador

La comissió de Patrimoni d'aquest mes ha donat el vistiplau a altres projectes, entre els quals, el que preveu ampliar d'estructura hotelera l'hostal Empúries. Aquest establiment hoteler situat a la platja del Portitxol, així, podrà tornar a créixer, en aquesta ocasió construint 8 noves habitacions (uns 360 metres quadrats més) a la zona nova, ja ampliada recentment. Un altre projecte destacat que ha rebut el llum verd és el nou mirador de Llagostera, que es farà a l'antiga torre de la Presó. La comissió, però, obliga a l'Ajuntament a mantenir certes restes d'una volta que s'ha d'eliminar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia