cultura

Sisu Lagares ambienta a Escòcia la seva primera novel·la infantil i juvenil

L'empresari gironí, autor d'‘Apunta al 10', canvia de gènere per publicar el seu segon llibre

Martí Gironell el presentarà avui a l'Auditori de Girona

La història de William Wallace, el soldat escocès d'ascendència gal·lesa que va dirigir el seu país contra l'ocupació anglesa del rei Eduard I en les guerres de la independència d'Escòcia, ha donat molt de si. El seu mite ha transcendit fronteres, tant que fins i tot ha arribat a casa nostra.

Sisu Lagares, empresari gironí, autor d'Apunta al 10: l'aventura d'una voluntat (2013), parteix d'aquesta llegenda per concebre el seu segon llibre, Els germans Wallace i l'espasa de Sir William, que esdevé la seva primera incursió en la literatura infantil i juvenil. La novel·la, publicada per Curbet Edicions, narra les aventures de la família Wallace, descendents d'aquesta històrica nissaga, que s'embarquen a la recerca de l'espasa del seu antecessor (a Stirling se'n pot observar una rèplica imponent).

Lagares explica que va escriure el llibre aprofitant una baixa laboral i documentant-se molt sobre els llocs reals on se situa l'obra. La idea inicial era escriure una ficció adreçada als seus dos fills, però reconeix que es tracta d'una novel·la que tant pot agradar a grans com a petits. Com en el seu llibre anterior, les aventures que narra són l'excusa per oferir als lectors grans valors de la vida. Un altre vessant educatiu es troba al final del volum, on hi ha un capítol –Googlejant una mica– on hi ha una llista dels links dels llocs descrits.

La presentació del llibre, que tindrà lloc avui a l'Auditori de Girona (19 h), anirà a càrrec de l'escriptor Martí Gironell.

La fitxa

Editorial

Curbet Edicions

Col·lecció

Mínima Juvenil

Il·lustracions

José Aniceto Bellido

Preu

12 euros

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia