cultura

El Cor de Cambra de la Diputació, al Petit Palau

La formació gironina obre avui el Cicle Coral Orfeó Català, amb obres de Dietrich Buxtehude

El 16 de novembre hi actuarà la Capella Polifònica

El Cor de Cambra de la Diputació de Girona oferirà aquest vespre, al Petit Palau de Barcelona, el concert inaugural del cinquè Cicle Coral Orfeó Català (20.30 h, 10 euros). Dirigit pel seu titular, Pablo Larraz, el cor gironí oferirà un monogràfic del compositor germanodanès Dietrich Buxtehude (1637-1707), amb l'acompanyament instrumental de l'Ensemble Méridien i quatre veus solistes: la soprano Laia Frigolé, la mezzosoprano Eulàlia Fantova, el tenor Carles Prat i el baix-baríton Pau Bordas.

El programa del concert inclourà l'oratori Membra Jesu nostri, integrat per set cantates –cadascuna dedicada a una part del cos de Crist a la creu–, musicalment hereu de la polifonia religiosa renaixentista i predecessor dels oratoris de Bach. El cor també interpretarà la cantata Alles, was ihr tut..., estructurada en vuit parts breus, que “posseeix un estil homofònic i concertant, amb fórmules rítmiques que semblen anunciar Händel”, segons escriu el crític musical Lluís Trullén en els seus comentaris del programa del concert.

El Cicle Coral Orfeó Català inclourà 15 concerts fins al 19 de juliol del 2015 a l'auditori petit del Palau de la Música Catalana. El 16 de novembre hi actuarà l'Orfeó Català, amb la Capella Polifònica de Girona i el Cor l'Aixa d'Arenys de Mar com a convidats, dins del Projecte Xarxa Coral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia