cultura

Pau Gamell: 10 anys de pintura, a Moby Disk

L'artista d'Anglès fa balanç d'una dècada de ràbia en color, a ‘Verí a l'atzar'

“Vinc del còmic, com a lector, però mai de la vida he fet un còmic. És una qüestió d'economia narrativa: si puc sintetitzar el que vull dir en una sola imatge, és més fàcil i més pràctic”, diu l'artista anglesenc Pau Gamell (1976), que està exposant fins a final de març a la botiga Moby Disk Records de Girona la mostra retrospectiva Verí a t'atzar, 10 anys de pintura, que ja es va poder veure la tardor passada al Teatre de ca l'Eril (Guissona). Fonamentalment autodidacta, tot i haver fet alguns cursos de dibuix i pintura, Gamell va iniciar el 2004 una activitat artística regular, amb una vintena d'exposicions col·lectives i individuals.

Les pintures acríliques que exposa a Moby Disk, algunes de gran format, mostren imatges figuratives, sovint amb un contingut molt crític: “Reflecteixo el malestar general de la crisi o el més concret d'una feina repetitiva i funcionarial que no saps mai quan s'acabarà, com a part d'una cadena. Quan estic emprenyat és quan dibuixo.” La ràbia de Gamell és multicolor: “Tracto temes foscos, però amb colors molt vius. Sé que els meus quadres no agraden a tothom, però tampoc no deixen ningú indiferent. Prefereixo fer el que vull encara que els meus quadres no es puguin penjar al menjador.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia