cultura

Roser Rimbau i Trill narren el conte de l'home més fort del món, que és com tothom

L'escriptora i l'il·lustrador presenten avui a la llibreria Empúries ‘Quan l'home més fort del món agafa el telèfon, tothom el confon amb la tieta Encarna'

Quan l'home més fort del món agafa el telèfon, tothom el confon amb la tieta Encarna és el llarguíssim títol del primer conte creat a mitges per l'escriptora i periodista Roser Rimbau i l'il·lustrador Jordi Vidal, conegut artísticament com a Trill. Tots dos presentaran avui a la llibreria Empúries de Girona (18 h) aquest divertit conte publicat per Takatuka , en una acurada edició amb tapa dura.

La història d'aquest home tan fort –que té aspecte de nen simpàtic amb samarreta de superheroi i pors i debilitats molt corrents– va néixer arran d'un exercici que la Roser va fer a classe, en un curs de l'escola d'escriptura de l'Ateneu Barcelonès. “Tot va sorgir de la frase inicial del títol, que havia d'anar estirant. La història em demanava que el nen fallés en moltes coses, però al final hi ha una cosa que fa bé i que justifica que sigui l'home més fort del món”, explica Rimbau, que havia publicat prèviament En Naïn s'ha descolorit! (La Galera, premi Comte Kurt 2006), Laura i el Nadal, La llegenda de Sant Jordi i De què treballa l'Aniol? (Publicacions de l'Abadia de Montserrat) i El gol (Takatuka), il·lustrat per Pep Rimbau.

Per al Trill, en canvi, Quan l'home més fort... és el primer conte, després d'haver il·lustrat cartells i portades de discos i d'haver fet projeccions per als directes del grup Möondo. Rimbau i ell ja havien col·laborat en espectacles musicals com ara El planeta sònic i El bosc desafinat.

La Roser i en Trill van moure el seu conte per concursos i editorials, sense cap fortuna, fins que va aparèixer Takatuka, una petita editorial vinculada a Virus, que ha fet un seguiment molt detallat de tot el procés, tant en l'aspecte gràfic com en el literari: “Havíem posat que, de gran, el nen seria el rei dels bombers, però l'editor va dir que no volia ni reis ni princeses”, explica Rimbau, que explica així quin és el seu objectiu com a autora: “El que és cal és tocar tant el nen com l'adult, emocionar-los d'alguna manera i fer-los riure, que gaudeixin llegint. No cal buscar cap missatge didàctic.” Tot i així, ja tenen concertades unes quantes visites a escoles gironines per presentar aquest home tan fort que no pot veure el bròquil ni en pintura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia