Comunicació

‘Karakia' del 33 encén de nou els fogons

Karakia (33, 21.50 h) estrena avui la novena temporada. L'espai, que dirigeix Josep Mulet i que des de fa deu anys traça el mapa de les cuines del món amb l'ajut de veïns que han vingut de fora, recupera la franja horària en què es va emetre durant el 2004 i 2005. Els programes d'aquesta nova temporada tindran un plantejament monogràfic i un referent cultural que ja no és el del país, sinó el de la regió d'origen del protagonista. Cadascun dels capítols estarà marcat ara per una visió més precisa i local de cada cultura i per les receptes més autòctones i casolanes que s'hi conserven. “El que ens interessa és el material humà”, assenyala el seu director.

Els primers protagonistes dels nous episodis són en Sandri (el Friül), l'Audrey (Saint-Denis, illa de la Reunió), la Lale (Bakú, Azerbaidjan) i la Mikhaela (Sofia, Bulgària). La temporada s'enceta amb l'episodi d'en Sandri, natural d'Udine, la capital del Friül, integrat a la regió Friül-Venècia Júlia– i que ara viu a Castellar del Vallès. La cuina que proposa en Sandri té influències d'Eslovènia, Alemanya i Itàlia. Entre altres plats, cuinarà els cjarsons, una pasta farcida de patata, bleda i mató; la salviade, fulles de sàlvia arrebossades; la gubane, unes postres farcides de fruita seca, i el frico, una mena de truita sense ou a base de formatge i patata, el seu plat nacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.