cultura

La taula com a inspiració

Andreu Carulla exposa a Eat Art les peces creades per al Celler de Can Roca

El dissenyador presenta els seus ‘antiplats', uns còdols sobre els quals se serveix rebosteria fina

El dissenyador banyolí Andreu Carulla inaugura avui la seva primera exposició a l'Espai Eat Art de Banyoles amb una selecció de les peces que ha creat per al restaurant El Celler de Can Roca de Taialà, com ara el curiós Boulder plate (plat de roca), un servei de taula a base de pedres de riu damunt les quals el xef Jordi Roca disposa les seves postres exquisides, o la fantasia zigzaguejant El gol d'en Messi: una pilota partida dins la qual els dolços fan un driblatge sensacional fins a porteria. Dishculptur x El Celler de Can Roca, que s'inaugura avui a dos quarts d'1 del migdia, planteja una juganera trobada entre el disseny, la gastronomia i l'escultura que el curador de la mostra, el director de la revista Bonart, Ricard Planas, anomena “escultures de plat” o dish sculptures. Amb aquest concepte, que s'acostaria a un “antiplat”, afirma Planas, “es planteja una reflexió sobre la funcionalitat del plat, el qual és reinterpretat i recreat des del disseny al servei de l'alta cuina”. Artista i cuiner, de fet, han col·laborat estretament en l'elaboració d'algunes de les peces, com en els ja esmentats plats de pedra, per als quals van organitzar expedicions conjuntes entre cuiners de Can Roca i l'equip de Carulla per recollir els còdols apropiats d'un riu proper al restaurant, de manera que el suport del menjar es converteix en signe distintiu tant del vincle físic amb l'entorn com del nom mateix de la família Roca. A l'exposició també es podran veure, fins al 24 de març, altres prototips rebutjats i una sèrie d'art fungible creat expressament per a l'ocasió, com ara uns llums de sostre fets amb pa.

Andreu Carulla (1979), considerat un dels nous valors del disseny i seleccionat per la revista Wallpaper com un dels creadors més prometedors de l'Estat, va crear el seu propi estudi el 2006, des d'on ha impulsat una línia de mobiliari ecològic de luxe, combinant de manera artesanal materials nobles amb altres de rebuig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.