Administracions

barcelonès

El govern de Badalona retalla un 20% la neteja d'escoles i edificis públics

L'alcalde Xavier Garcia Albiol confia que la decisió no obligarà a acomiadar cap empleat

La plantilla organitza concentracions diàries a partir de dilluns

El govern badaloní del PP ha comunicat a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas que aquest any reduirà fins a un 20% el contracte de neteja dels edificis públics, entre els quals hi ha escoles, centres cívics, casals d'avis, biblioteques, l'edifici d'oficines municipals del viver i les dependències de la Guàrdia Urbana. La decisió ha provocat la reacció immediata del personal que realitza les tasques, que a partir de dilluns es concentrarà diàriament, a dos quarts de deu del matí, a la plaça de la Vila de Badalona.

L'alcalde Xavier Garcia Albiol ha assegurat que entén el malestar que la retallada ha provocat entre les treballadores de Fomento (la gran majoria són dones) però ha defensat la necessitat d'aplicar una política d'ajustos: “A mi no m'agrada que els despatxos es netegin tres cops a la setmana en lloc de cinc, però no tenim més remei que actuar en aquesta direcció”. Ara serà Fomento qui haurà de decidir quins edificis es netegen amb menys freqüència. Garcia Albiol confia que FCC evitarà acomiadar part dels empleats que realitzen el servei. Una fórmula que l'alcalde veu factible és reduir la jornada i el sou al conjunt de treballadores.

La proposta del batlle badaloní no sembla convèncer el comitè d'empresa. La seva presidenta, Araceli García, lamenta que la decisió s'hagi pres sense precedir-la de cap negociació i assegura que ja s'ha cobrat les primeres víctimes: cinc persones que tenien contractes per hores ja són al carrer i 28 més seran traslladades a Barcelona, amb la possibilitat de ser acomiadades a final d'any. Les 127 treballadores restants, segons García, es veuran afectades per un ERO o s'hauran de reduir el sou.

Des de CCOO també s'han mostrat molt crítics amb la mesura del govern d'Albiol, i més tenint en compte “l'ampliació del termini de cinc a deu anys per retornar els impostos transferits per l'Estat, l'augment d'ingressos derivat de l'increment del 10% a l'impost de l'IBI i, entre altres, el manteniment de retribucions dels càrrecs de confiança”.

La neteja de carrers no es veu afectada

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), va garantir ahir en declaracions a aquest diari que l'altre contracte que l'Ajuntament té adjudicat a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, el de la neteja de la via pública i la recollida diària d'escombraries, “no es veurà afectat per cap retallada, més enllà d'algun servei puntual i extraordinari”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.