Societat

Barcelonès

La Rambla vol veu i vot

Una plataforma veïnal convoca una consulta per al 22 i 23 d'abril per triar les millores per al passeig barceloní

La iniciativa sorgeix perquè no se senten escoltats per l'Ajuntament

El pla Cor de la Rambla engegat pel govern de Trias per fer un lífting al passeig barceloní té ara una pedra a la sabata. Els veïns de la Rambla, que fins fa poc eren una massa silenciosa a qui ningú s'adreçava, demanen veu i vot i poder fer les seves pròpies propostes. A través de l'assemblea veïnal per una Rambla democràtica, que aplega unes quaranta persones actives, han decidit convocar una consulta –“Com vols que sigui la Rambla?”– per fer sentir la veu dels que viuen a
la Rambla o a tocar.

“L'estiu passat va ser horrorós, va ser un centre d'oci nocturn les 24 hores”, comenta la Conxi Papió, veïna de la Rambla i membre de l'assemblea. Això els va fer bellugar. Tot i assistir a les trobades del pla Cor, la plataforma no s'hi sent escoltada i d'aquí surt la iniciativa, que vol ser “una radiografia del que la gent de la Rambla vol”, va comentar Eduard Elies, membre de l'assemblea, en la presentació del reglament de la consulta.

Les votacions es faran de forma presencial els dies 22 i 23 d'abril. S'hi ha establert un principi de proporcionalitat: els vots dels veïns de la Rambla i l'entorn valdran un 51%; els del Gòtic i el Raval, un 30%; els de la resta de Barcelona, un 16%, i els dels visitants, un 3%. Abans, però, comença la recollida de propostes de com volen que sigui la Rambla. Des d'ara i fins al 23 de març, es poden fer les propostes a través del formulari del web de l'assemblea (laramblademocratica.worpress.com). A partir del 27 de febrer també es podrà participar a les urnes que hi haurà a les seus d'entitats col·laboradores. Tot i que, ara per ara, no es plantegen un límit d'idees, hi haurà una comissió d'avaluació (els membres s'han de definir) que donarà forma a les propostes que es votaran en la consulta. Ara han començat una bustiada per donar-ho a conèixer.

A més dels col·lectius d'ocellaires i floristes, a la Rambla hi ha l'associació Amics de la Rambla, que bàsicament aplega hotelers i comerciants, però fins ara no hi havia cap plataforma del veïnat. Perquè el procés sigui com més democràtic millor, l'assemblea no es mulla sobre les propostes que faria. “De garantia que ens escoltaran no n'hi ha cap, però serà la primera vegada que els
veïns podran dir alguna cosa, i
si volen –l'Ajuntament– anar
en contra d'això ho hauran de justificar molt bé”, va resumir
Josep Arranz, un altre veí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.