Societat

La policia deté sis joves, un d'ells menor, en la protesta estudiantil a València

Uns dos-cents estudiants mantenen el carrer de Xàtiva tallat al trànsit mentres mig centenar d'agents i tretze furgonetes antiavalots custodien la zona

La policia espanyola ha detingut almenys sis joves, un d'ells menor d'edat “per resistència i desobediència a l'autoritat” durant la protesta que ha tingut lloc aquest matí a les portes de l'IES Lluís Vives de València, on s'ha congregat un gran nombre d'estudiants per manifestar-se contra les retallades en l'ensenyament.

Els manifestants han acudit allí per mostrar el seu suport a l'alumne de 17 anys que ahir va ser detingut per la policia, i finalment han tallat el trànsit del carrer de Xàtiva.

Fonts policials han assegurat que una dona ha tractat de passar per aquest carrer amb el seu cotxe i els manifestants han sacsat el vehicle i s'han assegut damunt del capó, situació que “ha obligat” els agents a intervindre-hi.

La tensió s'ha fet palesa quan la policia ha tractat de dissoldre la concentració. Segons diverses fonts estudiantils els policies han actuat amb contundència en alguns casos colpejant amb les porres.

Uns dos-cents estudiants mantenen el carrer de Xàtiva tallat al trànsit mentres mig centenar d'agents i tretze furgonetes antiavalots custodien la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.