Societat

successos

Un veí d'Anglès es cala foc davant la policia local

Està ingressat molt greu a l'hospital de la Vall d'Hebron amb cremades de segon i tercer grau al 90% del cos

Té nombrosos antecedents, l'últim per robatori amb violència i intimidació

El veí d'Anglès Mohamed Boulouchda, de 31 anys, va calar-se foc dimecres al vespre davant les dependències de la policia local de la població, en un episodi que sembla copiat del que es va viure a Arbúcies el mes passat. Boulouchda està ingressat a la unitat de cremats de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona en estat molt greu, amb cremades de segon i tercer grau al 90% del cos. La gravetat de les cremades fa témer per la seva vida, i ha provocat que alguns òrgans vagin fallant. Segons s'ha pogut saber, encara que superi aquesta primera fase el procés de recuperació serà molt lent i caldrien mesos d'hospitalització.

La hipòtesi més plausible és que ell mateix es va calar foc. De fet, és el que Boulouchda va dir quan van aconseguir apagar les flames. Però quan l'estaven intentant estabilitzar a l'ambulància medicalitzada, l'home, delirant, va cridar “m'han cremat”, en català, segons testimonis presencials.

Els antecedents

Boulouchda té molts antecedents policials: per robatori de vehicle, resistència a l'autoritat, lesions i amenaces, i robatori amb violència i intimidació, aquest últim delicte comès presumptament en una casa de Vilanna, ara fa aproximadament tres mesos. A més, tenia una prohibició d'apropament a una dona per un afer relacionat amb violència domèstica. Els pares, però, no estaven al cas d'aquests antecedents. Això sí, fa tres mesos, quan el van detenir a casa dels pares pel robatori a Vilanna, ells mateixos van veure com se l'enduien emmanillat, situació que els va impactar molt. Segons expliquen els pares, Boulouchda també va quedar tocat de l'experiència, ja que es va passar dues nits als calabossos. Era solter i des de fa tres anys no tenia feina. Abans, havia treballat de paleta. La mare, Hasbia El Mourabit, va explicar ahir que tot i no tenir feina, no li faltava mai de res. “Sempre venia a casa a menjar.” S'hi quedava a dormir sovint, però també anava a dormir a casa dels germans.

“A ell no li faltava mai de res. Nosaltres sempre compràvem les coses més barates per a nosaltres”, deia ahir el pare, que es diu igual que el seu fill.

Els pares van explicar ahir que Mohamed (tenen tres fills més i una filla que no viuen amb ells) va passar amb ells el dimecres. Va estar-se tot el dia a casa, amb alguna sortida breu i, al vespre, va dir als pares que sortia mitja horeta i tornava. En no tornar al cap d'unes hores, els pares van amoïnar-se però finalment van rebre la trucada d'un altre fill, que els va dir que no patissin, que passava la nit amb ell. En realitat, però, no els volia dir res encara. De fet, el matí després del succés la filla del matrimoni tampoc va gosar, i els va dir que Boulouchda era a l'hospital per unes cremades a les cames, però que no patissin. Va ser un veí que va interessar-se per l'estat del noi que els va fer veure la gravetat dels fets.

LA FRASE

Va quedar molt trasbalsat quan el van detenir i se'l van endur a Santa Coloma
Hasbia El Mourabit
Mare de Boulouchda

LA XIFRA

22 anys
feia que Mohamed
Boulouchda vivia entre Bonmatí i Anglès

Desplegament policial i mèdic

Al lloc dels fets van desplaçar-se patrulles de mossos, un camió de bombers i tres ambulàncies, dues d'elles medicalitzades. Una de les medicalitzades va arribar de Santa Coloma i l'altra, de Girona. A tot aquest moviment cal afegir que també van arribar un metge i una infermera en taxi des de Santa Coloma. El primer tinent d'alcalde d'Anglès, Xavier Vilamitjana, va destacar la ràpida actuació de l'agent que hi havia a la policia, Jordi Hortelano: “Li va salvar la vida, va ser una actuació ràpida i perfecta.” Hortelano es va fer cremades lleus a la mà i la cara. Vilamitjana va explicar que l'escena va ser molt impactant i dramàtica. L'home s'havia calat foc a uns quinze metres de la policia i va anar corrent fins a les dependències mentre es treia peces de roba, en flames.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.