cultura

El Macba acomiada el 10% de la plantilla

Després que en els últims mesos tant la Generalitat com l'Ajuntament hagin situat el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) com l'eix del sistema de l'art contemporani català, amb molt més poder i amb una categoria gairebé de museu nacional, ahir la direcció del centre va fer efectiu l'acomiadament de nou treballadors, dels 99 de la plantilla. Molt afectats, els treballadors del museu es van concentrar ahir per protestar contra aquesta mesura i per denunciar “la incoherència” que suposa la reducció de gairebé el 10% del personal del centre després que les administracions hagin anunciat
a so de bombo i platerets que el museu ha de liderar el sistema de l'art contemporani català. Els acomiadaments han estat directes perquè no s'ha arribat al mínim per fer un ERO.

El Macba té actualment un pressupost d'11 milions d'euros. Els acomiadaments arriben després que la Generalitat hagi reduït un 15% la seva aportació al museu, mentre que la setmana passada el ministeri va aprovar reduir-la entre un 14 i 16%, segons ha explicat la presidenta del comitè d'empresa, Patrícia Quesada. El Macba és el primer museu de grans dimensions (la Fundació Tàpies va acomiadar 4 persones el 2011) que redueix personal com a conseqüència de les retallades pressupostàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.