Educació

educació

Alliberen alumnes de Girona de pagar el transport escolar

S'ho estalviaran escolars de Vila-roja, la Font de la Pólvora i Pericot

Sarrià reclama igual tracte a l'escola Montserrat

Els nens de la comarca del Gironès que hagin d'utilitzar el transport escolar per anar a un col·legi dins el mateix municipi hauran de pagar 1,5 euros al dia a partir del setembre. Tots, excepte alguns alumnes de Girona. El govern ha fet una excepció i assumirà el cost del transport dels estudiants de la Font de la Pólvora i de Vila-roja que es desplacin a altres col·legis, i també als de l'escola Pericot fins que tinguin nou centre. Aquesta “discriminació positiva”, com l'ha definit el conseller comarcal d'hisenda, Sergi Baulida, ha generat molt malestar als municipis veïns. Un dels més afectats és Sarrià de Ter, que té l'escola Montserrat als afores i els alumnes han d'usar per força transport. “No podem permetre que hi hagi excepcions i que no hi hagi Sarrià”, va afirmar l'alcalde, Roger Torrent. En aquest sentit, tant el Consell Comarcal com l'Ajuntament de Sarrià han demanat a Ensenyament que sigui “sensible” amb la situació de Sarrià. Baulida considera que si no s'inclou el municipi en l'excepció seria una “injustícia molt greu”. Per la seva banda, Torrent va anunciar que demanarà explicacions al departament i estudiaran amb la comunitat educativa emprendre mesures per donar a conèixer la situació “especial” del municipi. Al Gironès hi ha 55 rutes de transport escolar –44 d'obligatòries i 11 de voluntàries– que afecten un miler d'alumnes. El curs vinent, a Sarrià de Ter hi haurà quasi cinc-cents alumnes al col·legi, i necessiten fins a nou autobusos per arribar a classe.

Referent al transport escolar, el Consell Comarcal del Gironès va aprovar dimecres un nou model de contractació del servei públic del transport escolar. En el ple es va aprovar també una moció sobre la continuació de les obres a l'N-II a tot el tram gironí i la gratuïtat de l'AP-7. El PP es va abstenir en la votació, i no va votar-hi en contra tal com s'informava en l'edició d'ahir d'El Punt Avui.

LA XIFRA

1,5
euros
hauran de pagar cada dia els alumnes del Gironès pel transport escolar dins el mateix municipi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.