Infraestructures

El manteniment del pàrquing fa perillar la seua venda a Algemesí

Per al grup polític Més Algemesí, de continuar per aquest camí es caurà en una il·legalitat manifesta

La proposta d'acord sobre el contracte del pàrquing inclou un apartat sobre manteniment de la primera planta que pot resultar contraproduent per al propòsit de vendre les places. Incloent l'IVA, l'Ajuntament estableix que el servei de manteniment no excedirà de 38.940€ (33.000€ sense IVA)

Aquest és el preu màxim. Les empreses que opten al contracte han de fer elles la seua proposa a la baixa, proposta que és bonificada amb un punt de valoració per al concurs per cada 2.000€ de rebaixa sobre la quantitat màxima. No obstant això, resulta increïble, i demostra la desesperació de l'Ajuntament per trobar una empresa que òbriga el pàrquing, encara que aquesta proposta siga totalment contradictòria amb el primer plec de condicions.

De fet, en el plec de condicions anterior l'empresa que es quedara amb el lloguer de la segona planta es feia càrrec del manteniment de la primera a canvi de cobrar, com a màxim, 18 euros mensuals per plaça d'aparcament. En l'anterior plec, i tenint present que estem parlant de 106 places, l'empresa hauria ingressat pel manteniment 22.896€. Ara l'Ajuntament proposa que puga ingressar 10.000€ més per la mateixa feina.

Si es fan els càlculs a l'inrevés, de donar-se la situació pitjor, implicaria una quota de 30€ per plaça d'aparcament i mes (sense incloure les despeses d'aigua i electricitat que es cobren a banda). Eixa possibilitat cap, donat que l'Ajuntament deixa oberta la porta. Però de donar-se faria impossible, de facto, la venda de les places. Cal tenir present que per 60 o 70 euros es poden trobar places llogades d'aparcament pel poble. Ningú comprarà unes places de pàrquing amb un cost de manteniment tan alt.

No obstant això, aquest no és l'únic problema d'aquest plec de clàusules. Existeix un altre problema legal en la manera en que s'ha plantejat el contracte. L'Ajuntament proposa realitzar un contracte de gestió públic, i sotmés a dret públic, d'un pàrquing que no és un bé de domini públic, sinó un bé patrimonial. En l'anterior proposta, la gestió de la segona planta es feia per contracte privat de lloguer, ja que era l'única possibilitat legal de fer-ho. Per al grup polític Més Algemesí, “novament la improvisació és la característica principal que envolta a la qüestió del pàrquing. De no corregir-se aquesta anormal situació aprovar aquest contracte seria una il·legalitat manifesta”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.